Eelmise aasta parima meesartisti autasule kandideerivad Jüri Homenja, Mati Nuude ja Vello Orumets. Aasta debüütalbumi kandidaadid on ansambel Jäägermeister ("Voitkade metsalaul"), N-Euro ("Tšaka-Tšaka") ja Push-Up ("Geiša").

Aasta ansambli tiitlile kandideerivad 2 Quick Start, Caater ja Vennaskond. Aasta raadiohiti pretendendid on 2 Quick Starti "C`est La Vie", Blacky "Ära piina mind" ja Caateri "O Si Nene".

Aasta tantsuhiti auhinna kandidaadid on Caateri ja Hanna Pruuli "Sind otsima jään", Push Up-i "Ämblikmees" ja Caateri "O Si Nene", aasta muusikavideo preemiale kandideerivad Sergei Abalõmovi "Pesnja slobnovo narkomana", Evelin Samueli ja Camille'i "Diamond of Night" ning N-Euro pala "Rukkileib".

Aasta parima plaadikujunduse auhinnale kandideerivad A-Rühma plaat "Laulmata jäänud laulud", Mr. Lawrence'i "Sit and Spin" ning Vennaskonna "Priima". Aasta albumi kandidaadid on 2 Quick Starti "Teine pool", Caateri "Millennium" ja Mati Nuude "Kutse tantsule nr. 14".

Fonogrammitootjate ühing annab popmuusikatööstuse aastaauhindu välja teist aastat. 1998. aasta edukaimaks meeslauljaks tunnistati Mati Nuude ja naislauljaks Maarja, parimaks ansambliks Terminaator albumiga "Kuld" ning parimaks debüütalbumiks Koit Toome "Puudutus".