Eesti Festivaliorkestri kava, mida esitati BBC Promsil ning Hamburgis sai inspiratsiooni Eesti juubeliaastast. "Eesti 100 puhul tahtsin kindlasti esitada just Eesti helilooja, Arvo Pärdi 3. sümfooniat, mis on Eesti sümfoonilise muusika kõige tähtsam teos," lausus Eesti Festivaliorkestri juht ja dirigent Paavo Järvi. "Lisaks sobisid hästi meie Põhjamaisse kavasse legendaarsed heliloojad Sibelius ja Grieg. Sibeliuse sümfoonia nr 5 on minu isiklik lemmik ja ma teadsin, et orkester mängib seda fantastiliselt. Griegi klaverikontsert on minu üks lemmikumaid üldse kogu klaverirepertuaaris ja meil oli võimalus seda mängida koos solist Khatia Buniatishviliga, kes on minu kõige lähedasemaid muusikuid ja sõpru, fantastiline pianist Gruusiast."

Eesti Festivaliorkestri Eesti 100 augustikuine turnee sai alguse taas kodupubliku ees, Pärnu Muusikafestivalil, andes 11. augustil unustamatu lõpp-kontserdi koos maailmanimega viiuldajanna Midoriga. Seejärel tegi orkester Paavo Järvi juhatamisel eduka debüüdi Londonis BBC Promsil ning Elbphilharmonie Hamburgi suures saalis. 2019. aasta kevadel on orkestril plaanis Aasia turnee.

“BBC Proms oli justkui kirsiks tordil meie Eesti 100 välisturneel, millega alustasime eelmise aasta Pärnu Muusikafestivalil,” lausus Paavo Järvi. “Eelmise aasta augustis astusime üles Põhjamaade suurimates kontsertsaalides ja klassikalise muusika festivalidel. Tänavu jaanuaris alustas orkester oma Euroopa turned Erkki-Sven Tüüri 9. sümfoonia “Mythos” esiettekandega Estonia kontserdisaalis ja Brüsselis kaunite kunstide keskuses Bozaris, jätkates täissaalidele üle Euroopa.”