"Saja lugu" on dokumentaalne portree Eestist läbi tema inimeste. Erki Pärnoja loodud heliteoses ning Jaak Printsi ja Kaupo Kikkase videolavastuses sünnib poeetiline üldistus Eestist siin ja praegu. Live-videoga kontsertlavastuses seisavad publikuga silmitsi sada Eesti inimest.

Erki Pärnoja uudisteost esitavad parimad eesti muusikud eesotsas autoriga: klahvpillidel Joel-Rasmus Remmel, tšellol ja elektroonikal Sander Mölder, kontrabassil Peedu Kass, trummidel ja löökriistadel Kristjan Kallas, vokaalvärve lisavad Anna Põldvee ja Sänni Noormets ning mehist jõudu annab puhkpillirühm – Meelis Vind, Johannes Kiik ja Keio Vutt.

"Sada on üks maagiline number ja maagiline saab olema ka ainukordne dokumentaalne kontsertetendus, sest läbi muusika ja videopildi tuuakse esile meie inimeste hingemaailm ja olemus," sõnas riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa.

ETV toob ainukordse suurprojekti ka televaatajateni. Kontsertetenduse salvestus ja dokumentaalsaade „Saja lugu“ on ETV eetris 1. mail.