Nii ARS kunstilinnakus kui ka mujal töötavaid kunstnikke ühendab kõrge professionaalne tase, isikupärane väljenduslaad ja selge autoripositsioon. Neljakümne ARS Conceptis eksponeeritud autori seast leiavad huvilised näiteks Eesti maalikunsti kõrgeima tunnustuse, Konrad Mäe preemia laureaatide Laurentsiuse, Jüri Kase ja Sirja-Liisa Eelma suureformaadilised maalid, eesti graafika grand old lady’de Maret Olveti ja Mare Vindi tundlikud tööd, aga ka noorema põlvkonna tuntud tegijate Robin Nõgisto, Liisa Kruusmägi, Holger Kilumetsa ja Mart Vainre intrigeerivat loomingut. Tarbekunsti osas on esikohal klaas, tekstiil, keraamika ning ehtekunst, esindatud on nii traditsioonilisema kui eksperimentaalsema lähenemisega loojaid – näiteks Krista Leesi, Tiina Sarapu, Annike Laigo, Eeva Käsper, Anneli Tammik, Kaire Rannik, Julia Maria Künnap, Raili Keiv, Lauri Kilusk, ehtekunstistuudio Front.

ARS Concept on legendaarse ARSi kõrvale loodud uus kaubamärk, mis tähistab mõttega loodud ja valitud Eesti kunsti. „Tahame, et külastajad teaksid, et siin esitletava kõrgprofessionaalse kunsti väärtus ajas kasvab ning sellisena on see sobilik mitte ainult kodu kaunistamiseks, vaid ka kultuurseks rahapaigutuseks ning loomingulise õhkkonna kujundamiseks igapäevases töökeskkonnas,“ rõhutas Vano Allsalu.

Uudse kunstiesitluskeskkonna rajamine on osa EASi toel käivitatud projektist Avatud ARS. Projekti juhi Ruth-Helene Melioranski sõnul toetab ARS Concept kunstnikke nende teoste esitlusel, tutvustamisel ja uute müügisuhete sõlmimisel. „Atraktiivne ekspositsiooni sisuprogramm tutvustab kunsti rakendusvõimalusi ettevõtluses ja kunsti investeerimisvõimalusena, tuues kokku professionaalseid kunstnikke ja uusi koostööpartnereid“, selgitas Melioranski.

ARS Concepti avaüritusel tutvustab ja avab väljapanekut kunstiteadlane Heie Treier, kes on moderaatoriks ka alates järgmisest nädalast, 6. detsembrist toimuvatel iganeljapäevastel aruteluõhtutel kunstnikega.

ARS Concepti idee kaasautoriks ja konsultandiks on Edward Köster; kujutava kunsti valiku on koostanud Vano Allsalu ja Maris Karjatse, tarbekunsti osa Maria Valdma. 500 ruutmeetril laiuva ekspositsiooni kujundasid Valge Kuup ja Kaarel Eelma.

ARS Concept asub keskuse T1 Mall of Tallinn teisel korrusel ning on avatud iga päev kell 12 kuni 20. Esialgu plaanib Kunstnike Liit olla ARS Conceptiga keskuses T1 vähemasti veebruarikuuni 2019.

ARS on Eestis ja laiemaltki tuntud kvaliteetse tarbekunsti kaubamärgina aastast 1975. Tänane ARS on arenev kunstilinnak, kus tegutseb üle 90 kunstniku, disaineri ja loovettevõtte. ARS Kunstilinnak ühendab innovatsiooni ja ajaloo, kaasaegsed praktikad ja tehnoloogia ning eesti professionaalse kunsti traditsioonilised meistrioskused.

ARS Conceptis esinevad kunstnikud: Ingrid Allik, Sirja-Liisa Eelma, Eleriin Ello, Front, Merike Hallik, Johnson ja Johnson, Liisa Jugapuu, Danel Kahar, Rene Kari, Jüri Kask, Raili Keiv, Holger Kilumets, Lauri Kilusk, Andres Koort, Liisa Kruusmägi, Eeva Käsper, Julia Maria Künnap, Annike Laigo, Laurentsius, Krista Leesi, Arne Maasik, Mihkel Maripuu, Maarja Mäemets, Maarja Niinemägi, Robin Nõgisto, Maret Olvet, Anne Parmasto, Kaire Rannik, Kateriin Rikken, Sten Saarits, Tiina Sarapu, Maria Tamm, Tamma Design, Anneli Tammik, Kertu Tuberg, Maria-Kristiina Ulas, Mart Vainre, Alo Valge, Mare Vint.