“Suvel oli põhirõhk tantsupeo muusika salvestamisel, sügise hakul toimusid viimased õppeseminarid ja kollektiivideni jõudsid viimased õppematerjalid. Nüüd kutsume kõiki kollektiivijuhte esitluskontserdile, kus iga tants sobitub lavastuse tervikusse, et tantsujuhtidel oleks kergem iga tantsu meeleolu mõista ning neid oma tantsijatele õpetada,” selgitab XX tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste, kuhu tänaseks õppeprotsessis jõutud ollakse.

XX tantsupeol astub üles kokku üksteist tantsuliiki ja igaüks neist saab oma esitustesse ka ühe vana pärli, mis tantsumurul veerema pannakse. Kokku jõuab vaatajate ette 28 tantsu. Põneva uuendusena astub tuleval peol staadionimurule ka üks täiesti uus rühmaliik ehk pererühmad, kus tantsivad koos kaheksa täiskasvanut (soovitavalt segapaarid) ja 16 last, kes õpivad 2018-2019 õppeaastal 1.-5. klassis.

“Repertuaaris on kõrvuti vana ja uus, rahvamuusika ja sümfooniline muusika. Palju on äratundmisrõõmu, aga rohkelt ka uut ja arendavat,” iseloomustab Rajaste ning selgitab: “Pärast tänast kontserti jätkub tantsijatel suur töö repertuaari omandamisega, et uue aasta algusest algavatest maakondlikest eelproovidest maksimumi võtta. Kahe eelproovide vooru vahele teeme tantsujuhtidele veel ka paar mentorseminari, et anda täiendavat nõu ja vastata õppetöö käigus tekkinud küsimustele”.

Esitluskontserdil astuvad lavale 22 erinevat kollektiivi Eestimaa erinevatest paikadest.

XXVII laulu- ja XX tantsupidu “Minu arm” toimub Tallinnas 4.-7. juulini 2019. XX tantsupeo repertuaariga saab tutvuda siin.