"Võidutöö juures pean ma eriti õnnestunuks publikuala lahendust kõigi oma kohvikute ja fuajeedega. See on valgusküllane, avar, huvitavalt liigendatud ja terviklik lahendus. Ja teiseks – teatrisaal. Suure sügavusega, avatud ja avar. Tugeva potentsiaaliga saamaks täiesti ainulaadseks teatrisaaliks," märkis Tallinna Linnateatri peanäitejuht ja arhitektuurivõistluse žürii esimees Elmo Nüganen.

Võistluse eesmärgiks oli leida Tallinna Linnateatri hoonekompleksi arendusele parim ruumiline terviklahendus, mis annaks võimaluse võtta vastu suuremat hulka publikut, säilitades samas Linnateatrile omase atmosfääri. Uuendustega kasvaks Linnateatri publiku arv kuus senise 7000 asemel kuni 10 000 külastajani.

Võidutöö "Paviljon" tunnusjooneks on teatrimaja sisehoovi kavandatav eraldiseisev lavatorn-paviljon, mille katuse saab publiku jaoks kasutusele võtta. Žürii otsuses seisab, et siseruumide paiknemine on võidutöös lahendatud külastajale elamust pakkuvalt, positiivne on ka mitmekorruseline, kuid samas mitmest kohast vertikaalis avatud siseruum, mis moodustab ühe selge terviku. Samuti väärib töös esile tõstmist tänavalt maa-alustesse ruumidesse tekkiv vaade.

Ideekavandi puhul tuli arvestada ka muinsuskaitse nõuetega ning selles aspektist jätkab töö žürii hinnangul ammust traditsiooni (Veneetsia harta), mis rõhutab ajaloolisse keskkonda ehitades vana ja uue arhitektuurset eristamist. Võistlustöö lähtub vanalinlikust mahtude jaotusest ja vormist, mis on saavutatud kõrge kelpkatusega. Nii paas kui klaas materjalidena sobivad žürii hinnangul rõhutama vana ja uue kontrasti ning samas ühtsust.

Konkursi võitnud ideekavandi põhjal on tellijal õigus korraldada väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetlus ja sõlmida võitjaga hankeleping eskiis-, eel-, põhi- ja tööprojekti koostamiseks.

Eeldatav projekteerimistööde teostamise periood on aprill 2018–juuni 2019. Tallinna Linnateatri ehitustööd on kavandatud lõpetada oktoobris 2021.