Forbes teatas, et 41-aastane Gates on ühtlasi maailma rikkaim inimene. Forbesi nimekirja ei ole lülitatud kuninglikke perekondi. Forbesi hinnangul on Brunei sultanil vara 38 miljardit dollarit.

Ajakirja andmeil ei lähe ühendriikide rikkad mitte ainult rikkamaks, vaid ka nende arv kasvab.

Forbes teatas, et tänavuses 400 rikkama inimese pingereas on 170 miljardäri, võrrelduna 135 miljardäriga möödunud aastal. 1982. aastal, mil Forbes hakkas pingerida avaldama, oli miljardäre vaid 13.

Meediamagnaat Ted Turner, kes on avaldanud arvamust, et soov pääseda Forbesi 400 nimekirja ei lase inimestel heategevuseks raha annetada, oli pingereas 28. kohal 3,5 miljardi dollariga. Turner lubas 18. septembril annetada üRO-le miljard dollarit. Miljardist dollarist loobumine peaks kukutama Tureri rikkurite pingereas 55. kohale.

ühendriikide rikkamad inimesed on teeninud oma varanduse tehnoloogiasektoris. Rikaste esiviisikus on Buffett ainus, kes ei ole kasvatanud oma varandust arvutitööstuses.

Nimekirjas on esindatud ka märksa tagasihoidlikumad tegevusalad, näiteks seakasvataja Wendell Murphy (miljard dollarit) ja parkimisplatside omanik Monroe Carell Jr. (600 miljonit dollarit).

Telestaar Oprah Winfrey, kelle kohta Forbes kirjutas kahe aasta eest, et temast on saamas ühendriikide esimene mustanahaline miljardär, tõusis edetabelis 550 miljoni dollariga 51 koha võrra 349. kohale. Oprah on Forbesi rikaste nimekirjas ainus mustanahaline.

Pururikaste arv ühendriikides kasvab nii kiiresti, et John D. Rockefelleri pojapoeg David Rockefeller Sr. langes tabelis 83. kohale, kuigi tema varandus kasvas 400 miljoni dollari võrra 1,8 miljardi dollarini. Tema naftaparunist vanaisa, kes oli kunagi ühendriikide rikkaim mees, suutis koguda vaid 1,4 miljardi dollarilise varanduse.

AP/Baltic News Service