Formaat on pärit MTV saatesarjast, kus ka karmima helikeelega muusikud juhtmed kitarri seest välja võtsid ja oma teod kammerlikumasse akustilisse vormi valasid. Olav Ehala on kokku kogunud ansambli ja pundi lauljaid, et avada järjekordne tahk heliloojate lõputust sisemisest kaleidoskoobist.

"Võib tulla üllatusena, et "Tabula rasa" autor on muuhulgas maha saanud ka teosega "Lõõtsapill, va põrguorel" või et kodumaisese lavamuusika klaasikasse kuuluvas ooperis "Raudne kodu" leidub üks tões ja vaimus blues," rääkis festivali Eesti Muusika Päevad kunstiline juht Ülo Krigul.

Eesti tänavust eurolauljat Gerli Padarit kuuleb publik esitamas Arvo Pärdi loodud lugu "Kooliteel", samuti ettekandele tulev Eino Tambergi "Misty Town" on kõlanud varem Gerli Padari ja Eesti riikliku sümfooniaorkestri ettekandes.

Lauljana astub rahva ette ka Erkki-Sven Tüür ansambli In Spe ajast tuttava looga "Vana ja uus". Lisaks kõlab aga mitmete teiste Eesti autorite looming Hele Kõre, Maian Kärmase ja Mikk Dede esituses.