Nappide maneeridega, kuid asjalik ettekandja suunab komando sujuvalt punastele diivanitele menüüd sirvima. Endisest hevibaarist on saanud kaukaasiapärane külakõrts askeetlikult luksusliku ehk kitšiküllase sisekujundusega, teemakohase muusika ning kõrvallauas klaasidesse valatud kannuteel ja magustoidul hea maitsta laskvate tõmmude hiidudega.

Komando kaevab nii mitmeidki dilemmasid põhjustavast pikast menüüst välja taldrikutäie dolmasid, Hani salati ja kalkunišašlõki küüslaugukartulitega. Kui süüa, siis korralikult. Pealegi on lõunatund ammu mööda lastud ning söömata jäänud toit tuleb topelt tasa teha.

Toidu ootamise aeg venib paraku nagu mullinäts. Ja siis nad tulevad – faalanksisse rivistunud dolmad, taldriku keskele (vist kardab kukkumist?) kuhjunud salat ning kartulitel lösutavad prisked šašlõkitükid. Tõmmud hiiud kõrvallauas räägivad mobiiliga: „... sobatška, mail, dotška, ru,” püüab kõrv lõunamaise aktsendiga vene keelt.

Komando laseb toidul hea maitsta. Salat Han mekib maitsvalt, mahlaselt ning on toitev. Lugeja pangu rõhk sõnale „mahlane” – kui enamik salateid näib kannatavat kastmepuuduse all, siis Han on parajalt... mahlane. Šašlõkk osutub toitvamaks, kui taldrikult paistab, ning selle sõrmedega söömine ehk gurmaanide napalmirünnak toimub komandol kollektiivselt.

Dolmad seevastu üllatust ei valmista – pigem jääb nende üksus korraliku kõhutäie jaoks isegi väikeseks. Aga pole hullu, sest lisaks tellitud salati kurgi- ja tomativiilud täidavad dolmadest makku jäänud tühimikud suurepäraselt. Söömine kui ainuke toitev tegevus, mis on lihtsurelikele ette nähtud, haarab komando meeled.

Keelatud viljad

Magustoiduks tellitud Keelatud Vilja esimesed viis ampsu on väga head ja magusad, kuid pikemas plaanis osutub keelatud vili liigagi magusaks. Krõmpsuvast karamellist tekkiva karmavõla leevendamiseks läheb portsjon komando vahel jagamisele. Kannuteega kaasas käivad väikesed klaasid on tassidega harjunud teesnoobidele eksootika.