"Ministeeriumile linnaülikooli loomise kohta esitatud dokumendid on liialt ebamäärased. äärmiselt kahetsusväärne on, et Pedagoogikaülikool tahab laiendada oma tegevust teadusvaldkonda, kus on niigi palju asutusi," ütles Aaviksoo.

Ministri sõnul on ülikoolil senise tegevuse jooksul kogutud suur kogemus õpetajate ettevalmistamiseks ning Eestis valitseb jätkuvalt õpetajate puudus. "Kahetsusväärne, et ülikool näib häbenevat oma Pedagoogikaülikooli nime," ütles Aaviksoo. Ta lisas, et kui Pedagoogikaülikooli osa õpetajate ettevalmistamisel peaks vähenema, on võimalus hakata koolitama õpetajaid senisest rohkem Tartu ülikoolis, rakenduserialadel Tallinna Tehnikaülikoolis ja algklasside õpetajaid Tartu õpetajate Seminaris ning Tallinna Pedagoogikakoolis.

Tallinna Pedagoogikaülikooli rektor Mait Arvisto on kinnitanud, et kõrgkooli põhiülesandeks jääb endiselt õpetajate koolitamine, loodav Tallinna Linnaülikool hakkab aga senisest enam tähelepanu pöörama humanitaar-, sotsiaal- ja kasvatusteadustele.

Linnaülikooli loomisel liidetakse Pedagoogikaülikooliga Teaduste Akadeemia Rahvusvaheliste ja Sotsiaaluuringute Instituut, liitumissoovi on avaldanud ka ökoloogia Instituut jmt. Samuti nähakse ette jätkata koostööd Tallinna Tehnikaülikooli= ga ning teha edaspidi sotsiaalteaduste alal koostööd Tartu ülikooliga. ülikoolide ja kolledzhite koostöö loob üliõpilastel= e paremad õppimis- ja valikuvõimalused, on väitnud Arvisto.

Baltic News Service