Paavst Benedictus XVI peamine vaimude väljaajaja isa Gabriele Amorth ütles intervjuus Vatikani raadiole, et nii Adolf Hitler kui ka Jossif Stalin olid kuradist vaevatud.

“Loomulikult on saatan olemas ja ta võib valitseda mitte ainult üksikisikute, vaid ka gruppide ja tervete rahvaste üle. Olen veendunud, et kõik natsid olid tema võimu all. Piisab sellest, kui mõelda, mida Hitler ja Stalin tegid,” rääkis isa Amorth.

Hiljuti avalikustatud Vatikani dokumentidest tuli välja, et Teise maailmasõja aegne paavst Pius XII üritas Hitlerist kuradit välja ajada, aga ettevõtmine ebaõnnestus. Isa Amorth selgitas, et kauge vahemaa tagant kurja vaimu väljaajamine toimib harva – saatana peletamiseks peab väljaajaja olema vaevatud inimese juures ning too peab ise tahtma saatanast vabaneda. Samas ütles ta, et teda ei üllata Pius XII katse, sest Hitler oli ilmselgelt saatana võimu all.

Varem on rahvusvahelise vaimude väljaajajate assotsiatsiooni president isa Amorth võtnud sõna näiteks Harry Potteri raamatute vastu, sest need avavad laste meeled okultismile ja mustale maagiale. Ta märkis, et raamatud sisaldavad palju heakskiitvaid viiteid maagiale ja kuigi raamat üritab väita, et saab eristada valget ja musta maagiat, on maagia alati pöördumine kuradi poole.

Isa Amorth ise on ajanud saatana inimesest välja väidetavalt rohkem kui 30 000 korral.