Lelle mõisapargis rulluva Rummu Jüri järjekordse variatsiooni "Tagaaetava" uhkeim osa seisnes ratsutamises ja võidusõitudes, mistõttu näitlejate rinnal said olulisteks tegijateks ka kaunid hobused.

Võib-olla oligi Andres Ehini näitemängu suurimaks saavutuseks Rummu Jüri sidumine hobustega ja nii luuletatigi ses lavastuses legendaarsele lindpriile juurde armastus hobuste vastu, milles iseenesest pole midagi halba.

Rummu Jürit on ju folklooris peetud just hobusevargaks, miks ei võiks siis sinna juurde käia ka lugupidamine majesteetliku looma vastu nagu on seda suksu Buckingham, kellega Üllar Saaremäe "Tagaaetavas" ringi kappab. Ja need kappamised olid tehtud vahvalt.

Lavastuses oli leitud küllaga toredaid ruumilahendusi, mis kasutasid ära maastiku pakutud võimalusi. Mängu läks isegi taamal asetsev järvesilm, millel ujus tulukesi ja platvorm koos prohvetiga.

Teine näidendi ja ka lavastuse voorus seisneb Rummu Jüri näitamises osava ümberkehastujana. Setu laulukoori pugenud Saaremäe muudab end nii toredaks setukeseks, et lust vaadata. Vast see kelmilik vigurdamine ongi Saare-mäe peamine pluss Rummu Jüri mängimisel, kui mitte arvestada korralikku ratsutamisoskust, mida nimikangelane rohkesti poolteisetunnise etenduse jooksul demonstreerib.

Sellega on "Tagaaetava" voorused ka otsas. Rivaliteet Hugo Haabeskukega (Dajan Ahmet) oli üsna hämar ning ka kahe Rummu Jüri südamedaami, Mari Mumme (Kersti Heinloo) ja paruness Evelin von Stocki (Thea Luik) võistlus ulja mehe poolehoiu pärast jäi segaseks.

Paistab, et siin pole probleem ainult lavastuses, vaid juba Ehini tekstis. Küllap on sürrealistlik luuletaja Ehin kõik need suhted teadlikult hajusaks jätnud ja suvises vabaõhudraamas ei tule see kasuks.

Nii ilmnebki, et puudub point, mis Rummu Jüri kuju tänases päevas oluliseks teeks või tema kohta midagi uut ütleks. Kas ühel lõdval suveteatril peab üldse point olema? Võiks ju olla. Kuigi kena inglise stiilis Lelle mõisapargi pervele kogunenud rahvahulgale paistis olevat küllalt ka kaunilt kappavatest hobustest, hästi seatud vaatemängust ja etenduse heast korraldusest.