Jõulujazz, mis kestab 17. detsembrini, toob 20 kontserti Tallinnasse, Tartusse, Pärnusse, Viljandisse, Kuressaarde, Rakverre, Jõhvisse ja Narva.

Festivali peaesineja jazzidiiva Dee Dee Bridgewater kuulub vaieldamatult maailma tippude hulka. Riias ja Tallinnas esineb lauljatar oma viimase heliplaadi J’ai deux amours kavaga, kus kõlavad prantsuse populaarsemad shansoonid hõrkudes jazzilikes seadetes. Tunnustust on jagunud talle ohtralt - Grammy, Tony ja Laurence Oliver’i auhinnad ja ordenid. Piletid lauljatari kontserdile on juba välja müüdud.

Sel pühapäeval toimub Vikerraadio ja Jazzkaare koostöös Tallinnas Kaarli kirikus juba seitsmendat korda heategevuskontsert “Aita alustada elu!”, mille tulud lähevad traditsiooniliselt Tallinna Pelgulinna sünnitusmajale. Kontserdil esinevad Rene Eespere lauludega ER laululapsed Kadri Hundi juhatusel, Chalice, Liisi Koikson ja Jürmo Eespere ansambel.

Anna Maria Jopek on praegu poola lauljate esinumber. Ta annab sada kontserti aastas nii Euroopas kui Ameerikas, muuhulgas on ta esinenud ka Carnegie Hall’is. Seni on lauljatarilt ilmunud 10 heliplaati. Viimastel plaatidel on osalenud paljud tippmuusikud eesotsas Pat Metheny’ga. Tallinnas esitab lauljatar oma sekstetiga läbilõike oma viimaste aastate menulugudest. Lisaks Hedvig Hansonile esinevad Jõulujazzil eesti lauljatest veel uute kavadega Rebecca Kontus ja Helin-Mari Arder. Neist viimasel valmis kava ja heliplaat Michel Legrandi imekaunite meloodiatega, Hedvigi eesvõtmisel ilmub detsembri alguses Unelaulude plaat ja Rebeccal on valmis hulk uusi lugusid ansamblile R-Corp ja Jõulujazzi kontsertideks.

Üks Jõulujazzile omaseid traditsioone on vokaalansambli kontsert. Esinduslikku maailma vokaalansamblite rida jätkab sedapuhku oma eesti ansambel - Mare Väljataga kvintett, kus osalevad veel andekad lauljad Kaire Vilgats, Jelena Juźvik, Dagmar Oja ja Jakko Maltis.

Üks Jõulujazzi armastatud kontserdipaiku on Niguliste, kus saab kuulata imekaunist Põhjala muusikast Rootsi jazzi suurmehe Anders Jormini eestvedamisel. Eestlaste üks lemmikansambelid RinneRadio esineb seekord hoopis uues ampluaas – mitte klubis, vaid kirikutes, esitades maailma ja soome tuntud jõuluviise värskes kuues. Jõulujazzi rõõmus lõppakord Tallinnas saabub 14. detsembril, mil Rock Cafes esineb inglise klubide lemmik The Bays, kes rabab kuulajaid oma vahetu loomeprotsessiga ja ei kavatsegi ühtegi plaati välja anda.

Jõulujazzi kava: www.jazzkaar.ee