Estonia Talveaias toimuvat plaadiesitlust juhib Tiiu Levald. Kogumikul kõlavad muuhulgas soololaulud Mart Saarelt, aariad Purcelli, Berliozi ja Artur Lemba ooperitest ning tervikuna Rossini “Stabat Mater”. Jüri Kruusi koostatud plaadi üheks pärliks on kaks Kuldar Singi “Ave Mariat” balletist “Maarjamaa lunastus”.


Eesti laulukultuuri parimaid asjatundjaid Tiiu Levald leiab, et Kaie Konradi panus paljude suurvormide ettekannete õnnestumisele on olnud muljetavaldav, kuid lauljanna olnuks kindlasti valmis ka kandvateks rollideks teatrilaval.


“Tema hääle võimalusi on võrreldud Marilyn Horni ja Jelena Obraztsova omadega ja samas selle unikaalsus on võrreldamatu – siin sisaldub sügavat dramatismi, rikast värvide lopsakust alumises registri ja lõputuina näivaid kõrgusi,” ütles Tiiu Levald.

Kaie Konradi plaadil kõlavad Jüri Kruusi poolt restaureeritud ülesvõtted aastatest 1975-1995, osa neist salvestustena avalikelt esinemistelt Tallinna, Moskva ja Leningradi kontserdisaalides.

Sopran Kaie Konrad esineb ERSO ja Tallinna Kammerorkestri ning Eesti Raadio Segakoori saatel, dirigeerivad Neeme Järvi, Peeter Lilje, Eri Klas, Paul Mägi ja Toomas Kapten.

Organistidest saadavad lauljat Kadri Ploompuu, Ene Salumäe ja Viive Mäeots, pianistidest tema pikaaegsed partnerid Therese Raide ja Viiva Väinmaa. Peeter Lilje juhatatud Rossini „Stabat Materi” solistid on peale Kaie Konradi veel mezzosopran Leili Tammel, tenor Konstantin Pluznikov ja bass Mati Palm. 

Kaie Konrad õppis Tartus Elleri-nimelises Muusikakoolis ning Tallinna Riiklikus Konservatooriumis Linda Sauli juures. Konrad on pikki aastaid olnud Eesti Raadio Segakoori solist, selle kõrval on ta olnud oodatud sooloesineja ka kiriku- ja kammerkontsertidel ning hinnatud soolopartiide esitaja vokaalsümfoonilistes suurvormides.