Eesti raamatu päev tuletab meelde, et Eesti raamat oli, on ja jääb üheks meie ülimaks kultuuriväärtuseks. "Mõelgem sel päeval rohkem eesti kirjandusele, mille loetelu on hirmpikk - meie miljonilise rahva vääriline," ütles ETAle Eesti Raamatuhoidjate Ühingu esinaine Krista Talvi. "Olgem oma raamatu väärilised."

Pärnu keskraamatukogus annab Hando Runnel ülevaate Eesti kirjanduselust ja tutvustab kirjastuse Ilmamaa uuemaid väljaandeid, toimub ka Ilmamaa raamatute müük ja valitakse Aasta Raamatukoguhoidja 2001.

Kirjastus Varrak tutvustab oma toodangut Kadrina raamatukogus, kus toimub ka raamatumüük.

Tartu linna keskraamatukogus tutvustatakse 23. oktoobril Grove’i muusikaleksikoni internetiversiooni ja CD-ROMidel kätte saadavaid entsüklopeediad.

Pärnu-Jaagupi raamatukogus toimuval luuleõhtul loeb Eesti mõtlejate mõtteid Mikk Mikiver, luuleõhtu eesti kirjandusest toimub ka Ulvi raamatukogus Lääne-Virumaal.

Aste raamatukogu Saaremaal kutsub oma lugejaid kohtumisõhtule "Miks vajame oma raamatut?", Valga keskraamatukogus on aga paremate eesti kirjanduse tundjate ja aktiivsemate lugejate austamisõhtu.

Puurmani raamatukogus on homme Eesti kirjanduse soovitamise päev, Roela raamatukogu avab näituse Eesti kaunimatest raamatutest ja Koeru raamatukogus tutvustatakse eesti uuemaid raamatuid ning avatakse näitus laste omatehtud raamatutest.

Mitmel pool raamatukogudes on mõeldud noortele lugejatele - Sõmeru raamatukogus toimub raamatutund algklassiõpilastele, keskastme õpilastele tutvustatakse aga teatmeteoste kasutamist, Saaremaal Leisis tähistatakse algklassilastega Uno Leiese 70. sünnipäeva - keskastme õpilastele korraldatakse kirjandusvõistlus lemmikautoritest ja -raamatutest ning algklassidele omaloomingulise luule võistlus.