„Laias laastus saab öelda, et kolmandik piletitest on müüdud,” ütles festivali turundusjuht Uko Urb. „Ja ülejäänute müük kulgeb niisamuti kenasti.” Urbi sõnul on suuremat publikuhuvi tunda just Eesti teatrite võistlusprogrammi vastu, mille on oma parimatest lavastustest välja pakkunud teatrid ise.

Teatrifestival Draama viib ellu publikusõbralikku poliitikat. Deviisi all „Parimad saavad kokku” koostatud valikkava etendusi saab näha 140 krooni eest, mis võib olla vähem piletihinnast, mida teatrid kodulaval mängitava eest küsivad.

Rosinaks Hermanise šedööver

„Erandiks on eelkõige kõrval-programmi lavastused, nagu „Vaikuse hääl” ja „Pea vahetus”, mille festivalile toomine on nõudnud täiendavaid kulutusi ja seetõttu olime sunnitud ka veidi hinda muutma,” tõi esile Urb.

Programmi on kutsutud hindama rahvusvaheline žürii, kus on nii välismaa kui ka oma teatraale, teiste hulgas kaks kuulsat kriitikut. Marina Davõdova on Venemaa kuulsamaid teatriarvustajaid. Britt Ian Herbert on olnud pikka aega rahvusvahelise teatrikriitikute assotsiatsiooni president. Žürii tööd juhib Tartu ülikooli professor Peeter Torop.

Festivali rosinaks on rahvusvaheliste auhindadega pärjatud Alvis Hermanise üks viimase aja šedööver „Vaikuse hääl”, mis on valminud Riia Uue Teatri ja Berliner Festspiele ühistööna. Seda paljukiidetud teost etendatakse järgmise nädala reedel ja laupäeval Vanemuise kontserdimajas. Festival lõpeb pühapäeval, 13. septembril.

Festival

Draama 2009

5.–12. september

Kavas: „Lõputu kohvijoomine”, „Ohvrit mängides”, „Mängurid”,

„Kuidas seletada pilte surnud jänesele”, „Börs ja börsitar”, „Võrumaa rituaalid” jm