Kui eelmine aasta tõi festival lavale vaid kolm eestimaist esitajat, siis seekord moodustavad kodumaised alternatiivmuusikat viljelevad kollektiivid pooled ürituse koosseisust. Festivali korraldusmeeskonnas olev Tristan Priimägi põhjendab sellist käiku rahanappusega välismaiseid artiste kohalikule lavale tuua. „Paljud Eestis toimuvad festivalid on näiteks ju üldse ära jäänud, meie enda oma peame,“ lisab ta.

Küsimuse peale, kas seekord on plaanis publikut ka mõne uue muusikastiili või žanriga üllatada, vastab Priimägi, et iga aasta on püütud võimalikult kirjut seltskonda kokku ajada. Näitena toob ta tänavu ehk enim tähelepanu saav Bollywoodi stiilis muusikat viljelev Rootsi kollektiiv Swami Coco & The Maximum Meetha Orchestra.

Õhtu naelaks kujunevas kollektiivis pole Priimägi veel kindel, lisades, et peaesineja selgub arvatavasti kohapeal. „Oletatavasti kujuneb peaesinejaks see, kes viimasena lavale läheb, aga praegu pole kollektiivide esinemisjärjekord veel selgunud,“ selgitab ta.

Reedel toimuval vabaõhufestivalil astuvad üles Seeland (Suurbritannia), Kapitan Korsakov (Belgia), Swami Coco & The Maximum Meetha Orchestra (Rootsi) ning eestimaised kollektiivid Bad Apples, Tolmunud Mesipuu, Nevesis, Id Rev, Badass Yuki ja Opium Flirt.