Septembris annavad saarel kontserte Raivo Tafenau ja Meelis Vind. Festivali sõidavad avama kultuuriministeeriumi kantsler Margus Allikmaa ja Eesti Instituudi direktor Lore Listra.

Eesti festivaliprogramm, mis haarab erinevaid kultuurivaldkondi ning ulatub rahvalauludest kaasaegse klubimuusikani - kontsertide, näituste, etenduste jne. sari, mis peamiselt septembri- ja oktoobrikuu jooksul tutvustab 80 suurema või väiksema kultuurisündmusega kõikides Põhjamaades eesti, läti ja leedu kultuuri.

Pealinnadest enamgi pööravad korraldajad tähelepanu teistele olulistele kultuurikeskustele, kus vahetu kontakt kunsti ning publiku vahel on kerge tekkima.

Festival toimub Eesti, Läti ja Leedu kultuuriministeeriumide ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Infobüroo finantseerimisel. Eesti programmi korraldab Eesti Instituut.

Eestile on kultuurifestival Põhjamaades 2001 suurepärane võimalus saavutada tähelepanu oma maale, kultuurile, avada uusi uksi kunstnikele, muusikutele, näitlejatele jne, pakkudes neile võimalusi vahetada erialaseid kogemusi ja ideid Põhjala professionaalidega.