Litograafia on võimalusterikas graafikatehnika. Võib öelda, et lito on sama populaarne nagu omal ajal siiditrükk. Jaak Visnap ja Kadri Alesmaa on juba üle viie aasta vedanud Pärnus Eesti litograafiakeskust ja avasid hiljuti näituse Draakoni galeriis.

Avalöögiks ongi Visnapi “Rusikas”, kuhu on kirjutatud “LITO”. Juba see iseenesest on jõudemonstratsioon ja väljakutse mõnele teisele, peenutsema kippuvale graafikaliigile.

Näitus “Inimeste elust” kõnelebki inimeste elust. Või õigemini sellest, kuidas kujutame inimeste elu ette. Stampe jagub siin mitme näituse jagu. Näiteks, et kõik traktoristid on joodikud ja kõik tantsijatarid litsid jne.

Alesmaa näitabki üldistusi teatud inimtüüpidest, nagu ütlevad ka pildiallkirjad. Litol “Mees, kes mängib töötegemist” näeme endaga rahul olevat tüüpi, kellel on vist kõik olemas, sest ta võib endale töö simuleerimist lubada. Teisel litol “Naine, kes mängib rõõmus-ema-tegemist” näeme õnnelikku ema last utsitamas. Kolmandaks seeriaks on “Kõik tüdrukud on pahad”, kus on kujutatud selgelt kergemeelsetena tunduvaid tüdrukuid. Muidugi parodeeritakse neid tüüpilisi inimesi tüüpilistes situatsioonides. Vaimukas on ida-eurooplaste seljankapurkide seeria. Vihje Andy Warholi (muide, ka Ida-Euroopa päritoluga) Campbelli supipurkidele.