"Tunne, mis mind Afganistanis Eesti kaitseväelaste ees esinedes valdab, on uhkus. Tunnen uhkust, et Eestil on sellised mehed nagu meie võitlejad Afganistanis," rääkis Tätte.

"On uhke vaadata, kui hästi nad siin hakkama saavad ja on eeskujuks nii mõnelegi suurriigile. See on võimas kogemus, mida Eestis on päris raske saada," ütles Tätte kaitseväe peastaabi vahendusel.

Enne kontserti korraldatud Eesti Vabariigi 91. aastapäeva rivistusel ütles Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Sten Reimann kaitseväelastele auastmetunnuseid üle andes: "Kontingendi edukas teenistus annab põhjust tähistada Vabariigi aastapäeva hea tundega. Jaan Tätte hingelähedane muusika toob kodu üheks õhtuks eriti lähedale."

Tätte esines Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud ürituste raames lisaks Camp Bastionis toimunud kontserdile ka kahe etteastega Kabulis 24. veebruaril nii seal teenivatele Eesti kaitseväelastele kui diplomaatilisele korpusele.

"See, et Afganistanis teenivad eestlased, olenemata sellest kas nad on kaitseväelased, tsiviilteenistujad või diplomaadid, saavad tähistada Eesti Vabariigi aastapäeva üheskoos ja nautida sealjuures Eesti muusikat, on hea näide erinevate ametkondade koostööst," ütles Eesti ajutine asjur Afganistanis, Daniel Shaer.

"Mul on hea meel, et Jaan Tätte oli nõus võtma ette nii pikka ja ohtliku reisi, et aidata oma lauludega tähistada eestlaskonnal meie riigi sünnipäeva sedavõrd kaugel maal nagu seda on Afganistan," lisas diplomaat Shaer.

Tätte on esimene Afganistanis Eesti kaitseväelastele esinenud Eesti artist. Eelnevatel aastatel on rahvusvahelistel operatsioonidel teenivatele Eesti kaitseväelastele esinenud Ines Bosnia ja Hertsegoviinas, Meie Mees ja Blacky Kosovos ning Vanilla Ninja ja The Sun Iraagis.