Nii näeb Jõulujazzil moodustunud California-Tallinn Jazzbandi uuesti algaval Jazzkaarel. San Francisco trummar Brian Melvin mängib bändis koos saksofonist Raivo Tafenau, kitarrist Ain Agana ja basskitarrist Taavo Remmeliga.

Elava dzhässi juurde kuuluvad improvisatsioo-nid. Kõige ootamatumaid kokkukõlasid pakuvad mõistagi rahvusvahelised kooslused.

"Toivo Unt on üks meie rahvusvahelisi dzhässisaadikuid, ta on esinenud kõige erinevamate muusikutega küll Pori Jazzil, küll Moskvas," ütleb Erm. Sossi klubis Superjamil astub bassist Unt lavale Vene noore kitarrivirtuoosi Hassan Bagiroviga. Kvartetis lööb kaasa ka soome tipptrompetist Mika Mylläri.

Eesti esibasskitarristi Raul Vaigla rahvusvahelise projekti Viril ülesandeks on kütta Kolossis atmosfäär kuumaks enne kuulsat norrakat Nils Petter Molvaeri. Debüüdi tegi Viril eelmisel suvel Yesterday ööfestivalil. Tänaste rütmidega rockiklassikatõlgendusi tõotab ka seekordne esinemine. Tommi Mansikka-Aho mängib oma Eestis juba tuntud tõrrehäälset did-geri-dood. Veel on koosseisus saksofonist Mika Pesonen ja DJ Juhis.

Pianist Tõnu Naissoo teeb kaasa USA trio Beatlejazz kontserdil. Kolombus Kris astub Amigo lavale ilmselt koos mustanahalise bluusilaulja Chicago Beauga.

Jazzkaarel on eesti muu-sikutel taas võimalus esi-neda kõrvuti väga mai-nekate välismuusikutega ja tõestada, et eesti dzhäss ei tammu paigal, vaid on kursis muutustega maa-ilmas.

Meelis Kapstas