Nädalavahetusel peetud Palmipuudepüha tõi kirikud juba täis. Kaarli kiriku ees autot parkima ei mahtunud, kirikus nappis istekohti. Jumalat otsima olid tulnud nii imikutega noorpered kui vanurid, keda autost välja aidata tuli. Ka Jaani kirikus, Toomkirikus ja Oleviste kirikus oli inimesi tavalisest rohkem.

“Pühade ajal käib loomulikult rohkem rahvast,” nõustub Kaarli koguduse abiõpetaja Jaak Aus, “eestlaste jaoks on millegipärast jõulud tähtsaim püha aastas. Tegelikult on Ülestõusmispühal suurem roll, sest sellest kõik algabki.” Ta on veendunud, et kirikusse võib pöörduda ükskõik kes ka ilma igasuguste algteadmisteta kristlusest. “Küsimus on tahtmises, kui inimene tahab Jumalat leida, siis ta ka leiab,” teab ta.

KAARLI KIRIKUS algab Ülestõusmipüha tähistamine Suurel Neljapäeval kell 18 jumalateenistuse ja armulauaga. Suurel Reedel on jumalateenistus kell 10, laste ristitee kell 12. “Selle käigus käivad lapsed Jeesuse ristitee läbi. Igas vanuses lapsed võivad sellest osa võtta, sest me ei ole suhtunud kunagi nii, et lapsed on tüliks,” selgitab abiõpetaja Aus, kelle sõnul on vähem traditsionaalne ka laupäeval kell 23 algav kesköine vigiilia armulauaga. Pühapäeval kell 15 ootab Kaarli kirik suure nädala müsteeriumile. “See on muusikaline, natuke saladusliku tooniga näitemäng Kristuse kannatustetee läbi käimisest ja sobib samuti ka väikestele lastele ning neile, kelle mingit usualaseid teadmisi pole,” iseloomustab abiõpetaja.

OLEVISTE KIRIKU kantselei sekretär toonitab, et jumalateenistused on samamoodi mõeldud ka neile, kes kiriklikest rituaalidest midagi ei tea. Neljapäevasel, kell 18.30 algaval jumalateenistusel teeb kaasa ka kiriku mandoliinikoor. Reedel on jumalateenistus meeskoori osavõtul kell 10 ja palveteenistus kell 18.30. Laupäeval, Kristuse hauas olemise päeval, on kirikus vaikne, pühapäeval avatakse uksed kell 8 varahommikuseks jumalateenistuseks ning jumalateenistused toimuvad veel kell 10 ja 12. Selleks, et inimesed soovi korral kristlusest algteadmised saaksid, soovitab Oleviste kirik käia oma Alfa koolis – need on kaks korda aastas toimuvad kursused, mis on mõeldud lihtsalt enese harimiseks.