Venemaa president Boriss Jeltsin, kes arstide sõnul paraneb kenasti külmetusest ja viirusnakkusest, võib juba enne kuu lõppu puhkusele minna, teatas Moskva raadio.

Presidendi pressiesindaja Sergei Jastrzhembski ütles eile raadiole Ehho Moskvõ, et Jeltsin kaalub puhkuse võtmist kas selle aasta lõpus või uue alguses, kuid pole veel lõplikku otsust teinud.

üks peamisi Jeltsini arste Sergei Mironov ütles aga telekanalile NTV samuti eile, et president paraneb hästi - teeb tööd ja puhkab, käib väljas jalutamas ning ujub aeg-ajalt basseinis. Mironovi sõnul on Jeltsini päevaplaan aina intensiivsemaks muutunud. Ta tõuseb kell seitse, töötab siis pool tunnikest dokumentide kallal kuni hommikusöögini ning teeb hommikul ja pärastlõunal läbi meditsiinilised uuringud. Päeva jooksul jõuab ta veel kõneleda oma abidega, töötada pärastlõunal veel poolteist tundi dokumentidega ja vaadata ühe filmi.

Jastrzhembski rõhutas, et isegi kui Jeltsin läheb puhkusele, hoiab ta olulistel riigiasjadel ikkagi silma peal. "Presidendi töös pole kunagi pausi ja isegi niinimetatud puhkuse ajal veedab Boriss Jeltsin mitmeid tunde päevas paberitöö kallal," tsiteeris agentuur RIA Kremli pressiesindaja sõnu nimetatud raadiojaamale.

Laupäeval teatas Jastrzhembski, et aastavahetuse veedab Jeltsin oma perekonnaga Gorki 9 nimelises maaresidentsis. Pressiesindaja sõnul tahtvat Jeltsin väga naasta oma Kremli töölaua äärde, kuid abid sundivat teda jääma Moskva-lähedasse Barvihha sanatooriumi veel vähemalt nädala keskpaigani.