"Ma olin kuulnud ja tahtsin ka ise näha, et siinkandis on elujärg paremuse poole läinud. See teeb mulle head meelt," ütles Jeltsin teisipäeval Saratovisse saabudes. "Tuleb tunnistada, et see on üks vähestest piirkondadest, kus inimesed "ladnalt" elavad. Majanduslikud ja põllumajanduslikud näitajad on head ning sel aastal kavatsetakse lõigata rekordiline viljasaak," rääkis president tunnustavalt.

Tegemist on Jeltsini esimese visiidiga sinnakanti 1992. aastast alates. Heas tujus president viskas nalja traditsioonilise "Potjomkini küla ehitamise" üle, pannes tähele viimasel hetkel enne suure külalise saabumist tehtud värvimis- ja parandustöid.

"No muidugi on nad mu tulekuks valmistunud," vastas ta naerdes kohalikule sõjaväeringkonna ülemale, kes kohusetundlikult raporteeris, et ohvitseridele on tasutud kõik palgavõlad.

Heatujuliselt tögas Jeltsin ka ametnikke, kes kinkisid talle viljavihu sildikesega "Viis miljonit tonni", märkimaks oodatavasti rekordilist viljasaaki. "Andke mulle pastakas. Ma kirjutan siia viie miljoni asemel parem kuus miljonit," ütles Jeltsin närviliselt naeratavatele kohalikele ametnikele.

Jeltsin muheles lausa igal sammul, kiites näiteks üht kanafarmi külastades kohalikku tööstust, mis olevat suutnud tõrjuda sealselt turult importkanaliha ja näitavat seega valitsuse reformide edukust. "See on haruldane juhus, kui isegi mitte ainus juhus Venemaal," ütles Jeltsin kanaliha silmas pidades ja vihjates USA kanalihale, mis kogu Venemaa üle on ujutanud ning mille pärast on olnud lausa riikidevahelist hõõrumist.

Reuter/EPL