Jeltsin kordas sellega oma eelmisel nädalal antud lubadust armeeteenistujate palgavõlgade osas, kuid pikendas samal ajal ülejäänud palkade väljamaksmise tähtaega kolme kuu võrra. Varasema kava kohaselt soovis Jeltsin kõigi palgavõlgade likvideerimist 1. oktoobriks.

Jeltsin ei nimetanud väljamaksmisele kuuluva summa suurust, kuid Venemaa aserahandusministri Aleksandr Smirnovi kinnitusel moodustab armeeteenistujate palgavõlg praegu 4,4 triljonit rubla (umbes 10 miljardit krooni).

Jeltsin andis valitsusele palgavõlgade likvideerimise korralduse eelmisel nädalal, kinnitades, et armee palgavõlad tuleb likvideerida kahe kuu ning õpetajate, arstide ja teiste riigitöötajate võlad kolme kuu jooksul.

Jeltsin oli sunnitud oma esialgset seisukohta korrigeerima esimeste asepeaministrite Anatoli Tshubaisi ja Boriss Nemtsovi väidete tõttu, et presidendi pakutavad tähtajad on ebareaalsed.

Nemtsov arutas Jeltsiniga palgavõlgade küsimust ka teisipäeval Karjalas, kus president oma puhkust veedab. Nemtsovi sõnul nägi president väga hea ja terve välja.

Presidendil on siiski olnud tööasjade ajamise kõrval aega ka hinge tõmmata. Tema abikaasa Naina Jeltsina rääkis, et president veedab aega kala püüdes. Esimesel päeval polevat ta ühtegi kala kinni püüdnud, aga teisipäeval toonud ta koju tervelt kakskümmend kala. "Mõned neist olid küll väiksed, see-eest aga väga maitsvad," ütles Naina Jeltsina.

12. ja 13. juulil on Jeltsinil kavas töökohtumine Soome presidendi Martti Ahtisaariga. Vene riigipea pressitalituse teatel arutavad kahe riigi presidendid Venemaa ja Soome suhetele omases "sõpruse ja koostöö vaimus" aktuaalseid rahvusvahelisi küsimusi ja kahepoolseid sidemeid.

Reuter/RIA Novosti/ETA