Tõnso sõnul tuleb Tenor pühapäevasel kontserdil lavale koos kaheksaliikmelise saate-bändiga. “Tenor ise mängib seekord saksofoni, flööti ja Fender Rhodes elektriklaverit, lisaks on tal bändis trummar, bongomängija, baritonsaksofonist, trombooni- ja trompetimängija, kitarrist ja basskitarrist – kõik soomlased,” selgitas Tõnso.

Korraldaja sõnul peaks Tenori seekordne kontsert tulema parem kui ta esimene Tallinna-esinemine. “Mullu andis Tenor siin oma tuuri esimese kontserdi, mängides koos muusikutega, kellest mõnega ta polnud eelnevalt isegi koos proovi teinud. Nüüd peaks koostöö bändiliikmetega paremini sujuma ja Tenor ennast laval vabamalt tundma, Tallinna kontserdile eelneb samal seltskonnal kaks esinemist Soomes.”

Tõnso kinnitusel pole täpselt kindlaks määratud, kui pika kontserdi Tenor Tallinnas annab. “Kui ta ikka end laval mõnusalt tunneb ja hea hoo sisse saab, annab kindlasti pikema kontserdi kui Jazzkaarel.”

Aivar Tõnso sõnul oli Tenoril algselt plaanis tulla Eestisse novembris ja koos bigbändiga, pühapäevase suvelõpukontserdi Tallinnas pakkus muusik ise välja. “Ilmselt jäi Tenor esimest korda Eestis esinedes rahule ja nüüd kuulub Eesti tema tuurikaardile,” arutles Tõnso.

Seekordsele kontserdile on Tõnso sõnul tehtud tunduvalt vähem reklaami kui Tenori Jazzkaare esinemisele, sest kontserdipaik mahutab vaid ligi 700 inimest. “Kui eelmüük väga hoogsalt edeneb, võib isegi juhtuda, et saame kohapeal müüa vaid piiratud koguse pileteid ja kõik soovijad ei pääsegi kontserdile,” nentis Tõnso.

Klassikalise muusikahariduse saanud Jimi Tenor alustas plaadistamist 1980. aastate lõ-pus industriaalansambliga Shamans. Värvika karjääriga soomlane, kelle kodanikunimi on Lassi Lehto, kes oma muusikas kombineerib jazzi, funki, souli ja technot, on elanud New Yorgis, Berliinis, Barcelonas ja teeninud elatist muuhulgas Empire State Buildingu otsas turistidest suveniirfotosid tehes.

Tenori esimene, tema kodu-köögis tehtud sooloplaat “Sähkömies” ilmus 1994. aastal, värskeim album “Utopian Dream” mullu. Tenor ise peab oma suurimaks andeks seda, et on suutnud inimestele endast andeka mulje jätta.