Draamateatris ja Endlas näitlejatööd teinud mees lahkus vaid 46aastasena. Laanemets kuulub viimasesse veel Voldemar Panso koolitatud lavakunstikooli 7. lendu, mida saatus pole hellitanud. 1985. aastal lahkus Urmas Kibuspuu ja 1997 Jüri Krjukov.

Tallinnas sündinud Laanemets läks pärast lavakooli lõpetamist tööle Draamateatrisse, kus ta jäi koolivendade Kibuspuu ja Krjukovi varju, kuid mitte tagaplaanile. Tema väiksemate rollide hulgas on Kaarel Kitzbergi "Tuulte pöörises", Kullervo Paavo Liski lavastatud "Kalevalas", Üks Rätsepa ja Viidingu "Olevustes".

Edukas Draamateatri näitleja siirdus 1983 Pärnusse, sest sealne teater pakkus suuremaid väljakutseid, põnevamat tööd. Ja seda Aare Laanemets Pärnus leidiski. Ta on seni Eesti parim Nikos muusikalis "Zorbas", mis tuli Endlas välja 1989. Ta on Tammsaare Indrek Karusoo "Täielises Eesti Vabariigis" ja Gösta Berling samanimelises Kaarel Kilveti lavastuses. Need tööd küünivad põhjalike käsitlusteni Eesti teatri ajalooraamatutes, kui keegi neid peaks kirjutama.

Laanemets jõudis lavastada kümmekond lavastust, kuid selles töös leidis ta uue kutsumuse. Rohkem kui lavastaja oli ta pedagoog, kes aitas näitlejal rolli nikerdada. Inimesena veidi ägeda loomuga mehel oli püsivust pusida Pärnus sealse kuulsa kooliteatriga. Ta on teinud palju koostööd harrastusnäitlejatega.

Sel sügisel naases Laanemets Draamateatrisse ja jõudis seal olla vaid kaks kuud. Mängimata jäävad rollid Draamateatri suurlavastustes "Kuningas Lear" ja "Tõde ja õigus". Nagu jääb laulmata täna Tartus algavatel Valgre-päevadel.

Aare Laanemets saadetakse ära Endla teatris.

Andres Laasik

Aare Laanemets

6. 02. 1954 – 28. 10. 2000

Õppis: lõpetas 1972 Tallinna Spordiinternaatkooli ja 1976 TRK lavakunstikateedri

Töötas: näitlejana 1976-83 ja alates 2000. aasta sügisest Draamateatris, 1983-2000 Endlas

Mängis Joosep Tootsi filmides "Kevade" (1969), "Suvi" (1976) ja "Sügis" (1990).