Neljandat aastat järjest toimuval üritusel osaleb rohkem kui 60 Eesti kirjastust. Lisaks rikkalikele raamatulettidele pakutakse külastjatele võimalust kohtuda mitmete kirjanike, kriitikute, ajakirjanike ning teiste kirjandus- ja kultuuriinimestega.

15. ja 16.detsembril toimub Rahvusraamatukogu suures konverentsisaalis kirjandusfoorum „Paabeli raamatukogu”. Käsitluse alla tuleb kirjasõna vabadus.

“Unenäolised ajad, mil riik väljendusvabadust kontrollis ja piiras, mil tsensuur oli ametlik ning liikus ülevalt alla, tunduvad olevat möödas. Kuid samas võib küsida, kas (aja)kirjanikud on oma väljenduses absoluutselt ja võrdselt vabad? Kuidas on lood tsensuuriga, väljenduse piiramise, suunamise, välistamise ja varjamisega tänases Eestis ja Euroopas?” küsib Jan Kaus kirjandusfoorumi kaassõnas.

Foorumil astuvad üles Kaarel Tarand, Marek Tamm, Mart Ummelas, Urve Eslas, Juku-Kalle Raid, Toomas Paul, Andrei Hvostov, Berk Vaher, Ilona Martson, Jan Kaus, Märt Väljataga jt. Lisaks on oodata külalisi Soomest ja Norrast.