Tanel Joamets (1968) on õppinud klaverit Vladimir Vesselovi ja Anu Antzoni juures Tartu I LMK-s ja H. Elleri nim Tartu muusikakoolis ning professor Valdur Rootsi juures Eesti muusikaakadeemias. Olulised olid ka improvisatsiooniõpingud Anto Petti käe all. 1998. aastal täiendas ta end Londonis Guildhalli muusikakoolis.

1993. ja 1994. aastal võitis Tanel Joamets preemiad üle-eestilisel Griegi konkursil ja vabariiklikul konkursil. Kahel rahvusvahelisel Skrjabini konkursil Venemaal 1995. ja 2000. a jõudis ta finaali, esimesel pälvis diplomi, teisel laureaaditiitli. 1996. aastal võitis Tanel eripreemia improvisatsiooniansambli Ekstemporistid koosseisus Düsseldorfi moodsa kultuuri konkursil.

Soolokontserte on Joamets andnud Soomes, Saksamaal, Inglismaal, Austraalias ja Kanadas. Pärast preemiavõitu Moskvas 2000. aastal esineb Tanel Joamets sageli paljudes Venemaa linnades. Lisaks klassikalisele repertuaarile esineb ta tihti improviseerijana, nii vabas kui ka jazzi stiilis. Pianist on Tartus toimuva festivali IMPROVIZZ kunstiline juht.

Tanel Joamets on Eesti interpreetide liidu 2006. a stipendiaat.

Kontserdisari “Akadeemiline kammermuusika Kadrioru lossis” jätkub kontserdiga laupäeval, 28. oktoobril, mil esinevad Merle Hillep (sopran), Leena Laas (viiul) ja Nata-Ly Sakkos (klaver). Kavas Heino Elleri, Eduard Oja ja Ester Mägi teosed. Sarja korraldatakse koostöös Eesti kunstimuuseumiga. 

Üks tund enne kontserti on võimalik korraldada ekskursioon Kadrioru lossis, mis sel ajal tavakülastajaile juba suletud. Tingimuseks on vähemalt 10 inimese osavõtt ja oma soovist teatamine hiljemalt neljapäevaks.