Kadrioru parki püstitati Tallinna esimene estraadilava, kus toimusid eesti kultuuri sümboliks muutunud laulupeod, siin esines ka esimene professionaalne vene teatritrupp.

Kadrioru ajalugu on Venemaa ajalooga tihedalt seotud: 22. juulil 1718 alustas tsaar Peeter I koos itaalia arhitekti Niccolò Michettiga lossi ja pargi rajamist Tallinna lähedale, kohta, mille nimeks pandi hiljem Peeter I abikaasa Katariina auks Kadriorg, vene keeles Jekaterintal Praegu on see üks Põhja-Euroopa kaunimaid barokkansambleid.

Kuna Kadrioru loss ja park on rajatud Euroopa näidiste eeskujul, olid ka neljapäevase galakontserdi kavas kolme sajandi Euroopa ja vene heliloojate teosed, esitajateks parimad vene muusikud: Moskva kammerorkester Aastaajad Vladislav Bulahhovi juhatusel, Mark Pekarski löökriistade ansambel, vene balleti tähed Lilia Mussavarova ja Aidar Ahmetov, Moskva ooperiteatri Helikon solist Alissa Gitsba, vokaaltrio Relikt; sõuballett Vis-à-vis (Eesti), Ksenia Agarkova, Aleksandr Ivaškevitš (Vene Teater) ning Hele Kõre (Eesti).