Traditsiooniliselt Tohisoo mõisapargis toimuv festival alustab ümmarguse tähtpäeva tähistamist juba homme öökinoga. Festivali peakorraldaja Taavi Tammearu sõnul pandi tänavune pea kolmepäevane programm kokku lähtudes festivali traditsioonidest ja juubelifaktist: „Öökino on kümnenda aasta väike tähistamine.”

Laupäeval jätkub festival klassikalise ja džässmuusika põimik-programmiga. Õhtut alustavad Kohila klassikaskeene au ja uhkus, konkurssidelgi pärjatud teismelised kaksikud tšellist Marcel Johannes Kits ja viiuldaja Katariina Maria Kits. Eeskava jätkavad kohalikud laululapsed ja kulminatsiooni poole tüürib programm Argentina tangouuendaja Astor Piazzola tangoballetiga, tantsijateks Dmitri Hartšenko ja Helen Org-Veidebaum, saatjateks Tiit Peterson ja Allan Jakobi.

„Eelmisel aastal esitatud Charles Gounot’ „Missa solemnis” oli võimas, sel aastal toome lavale Bob Chilcotti „Väikse džässmissa”, mis ei paku vähem head elamust,” iseloomustab Tammearu õhtu eeldatavat kõrgpunkti. Missat esitavad instrumentalistid Urmas Lattikas, Tanel Ruben ja Raul Vaigla ning laulavad üle-eestilise koori Leelo, Tallinna tehnikaülikooli akadeemilise naiskoori ja Orissaare neidudekoori lauljad. Dirigeerib Raul Talmar.

Pühapäev on seevastu pühendatud rokkmuusikale. Nagu Tammearu meenutab, on festivali kümnest aastast seitsmel esimesel toimunud üheõhtune rokipidu, algse ideega pakkuda oma maakonna ansamblitele kvaliteetset kontserdiväljundit ja tuua Kohilasse aktuaalseid esinejaid mujaltki.

Pühapäevast kava alustavadki valdavalt Raplamaalt pärit noortebändid, kes päeva edenedes annavad lava sujuvalt üle kõikjalt Eestist kokku kutsutud kogenumatele tegijatele. Silm tasuks päevastest esinejatest peale panna Keila indie-bändidele The Nymph ja Popsandals ning Tallinna-Tartu-Viljandi ragga-ansamblile Bombillaz.

Pärastlõunasele Ivo Linna ja Rock Hotelli esinemisele järgneb päeva hämardudes Eesti alternatiivroki tähtede paraad. Üles astuvad mõne aasta eest omajagu kõneainet pakkunud Brides In Bloomist tuntud solisti Mikk Tammepõllu uus bänd Dramamama, tänavune „aasta hype” Zetod, kevadtalvel kolmanda albumi üllitanud Ans.Andur Paidest ja järjekindlalt esikhelikandjat sepitsev, kuid tunnustatud kontserdibändi kuulsusega Aides. Päikese hauda laskumise järel astuvad augustiöö pimeduses lavale Kosmikud.

Mis toimub?

10. Kapa festival

Tohisoo mõisapargis

•• Reede, 31. juuli: öökino

•• Laupäev, 1. august: klassikaõhtu, väravad kell 18

•• Pühapäev, 2. august: 

rokipäev, väravad kell 12

•• Lisainfo: www.kapafestival.ee