ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni (FAO) raporti kohaselt kuuluvad maailma kõige suuremate keskkonnaohtude sekka lehmad, sead, lambad ja kodulinnud.

Kariloomade pidamine on kõigi tõsiste keskkonnaprobleemide puhul peamiste põh-juste seas – see kahandab maa väärtust, tekitab kasvuhoonegaase, saastab veevarusid ja hävitab bioloogilise mitmekesisuse, seisab raportis, mis kannab nime “Kariloomade pikk vari”.

Muu hulgas pärineb loomapidamisest koguni 18% globaalset soojenemist põhjustavaist kasvuhoonegaasidest.  Võrdluseks – transpordisektorist vaid 13,5%. Erinevalt varasematest uuringutest võttis FAO kokku kogu loomakasvatustsüklis tekkiva keskkonnamõju, sh metsade muutmise karjamaadeks, väetiste kasutamise sööda kasvatamisel ja sõnnikukäitluse. Kariloomade käes on 26% Maa jäävabast pinnast, kolmandikul maailma põldudest kasvab loomasööt ning vajadus liha järele inimkonna kasvades muudkui suureneb. Samas pole raporti kohaselt ka taimetoitluse poole pöördumine lahenduseks, sest seegi nõuab maad ja näiteks kala on maailmameres liiga vähe. Raporti autorid soovitavad hoopis lõpetada õiglase maksusüsteemi kaudu praegu levinud suhtumise, et loodusvarad on tasuta.