Napoli maffiast rääkiva populaarse raamatu “Gomorra” autor tahab põgeneda Itaaliast pärast uudist, et maffia soovib ta jõuludeks maha nottida. 29-aastane Roberto Saviano on end Camorra ehk Napoli maffia eest peitnud juba kaks aastat, kuid kui vihased mehed tegid teatavaks ka tema mõrva tähtaja, väsis autor oma raamatu edu vangiks olemisest ja teatas, et plaanib Itaaliast lahkuda, et normaalset elu elada.

“Praegu ei näe ma põhjust, miks ma peaksin niimoodi edasi elama, enda, mu raamatu ja selle edu vangina,” rääkis Saviano La Repubblicale. “Põrgu see edu! Ma tahan elu. Ma tahan jalutada, päikest nautida, vihmas käia, kohtuda oma emaga, ilma tema ja enda pärast kartmata.”

2006. aastal ilmunud tõe­truud raamatut noore poisi jutustusest, kuidas Camorra Napoli elu kontrollib ja raha teenib, on müüdud 1,2 miljonit koopiat ja see on tõlgitud 42 keelde. Raamatu põhjal tehtud Itaalia film on väidetavalt isegi Oscari kandidaat ning see ajas maffia veelgi vihasemaks. Et raamatu jaoks ainest saada, töötas Saviano ehitusfirmas, mida narkootikumide ja salakaubandusega tegelev maffia kontrollis. Nüüd on Saviano kolinud juba teise politseiniku turvakorterisse. Väidetavalt soovib kirjaniku surmata tema kodukohas tegutsev Camorra Casalesi klann.