Iga päev uus menüü

Kuid tagasi päikeselisse augustipäeva. Kohale jõudes võtab perenaine meid vastu sõnumiga, et kalamehed on püüdnud talle seitsmekilose lõhe. Nii siin asi enamjaolt käibki: püsivat menüüd pole ja süüa tehakse sellest, mis kalur või jahimees on kodukandist kätte saanud. See tähendab, et toit on värskemast värskem.

Kuniks lõhe ahjus küpseb, saame lauale eelroaks krevetisalati (89) ja kõrvale ka isuäratavalt lõhnavad kuklid. Salat ja sõrmesuurused krevetid selles on igatahes korralikud, aga peab olema ettevaatlik, et eelroast kohe kõhtu täis ei sööks...

Ka toidunõud leiavad komando heakskiidu. Varsti hakkavad lauale saabuma kartulid, salat, oma kandi metsast korjatud seentest kaste ja lõpuks ka kala. Praad (195) taldrikusse tõstetud, pälvib kõige soojemat (või noh täiesti tulist) vastuvõttu seenekaste. Aga ega muudki toidud maha jää. Kogu taldrikutäis on aus ja hästi tehtud. Natuke oleks kala võinud olla maitsekam-soolasem, ent see ei takistanud taldrikuid tühjenemast.

Kohv (25) on samuti hea ja õnneks pole ka õunakoogi viil (49) kopsaka prae otsa liiga suur.

Mis puutub teenindusse, siis nagu ei ole siin menüüsid, nii pole ka ettekandjaid. Selle töö teevad ära perenaine ja peremees, kes lisaks räägivad külalistega maha pikad jutud ja teevad ühemõtteliselt selgeks, et külalised on nende kodus teretulnud. Olgu ainult teadmiseks, et neile tuleb enne minekut ette helistada ja aeg kokku leppida.