Noored tekstiilidisainerid kergitasid oma saba ning avasid näituse “KOER”.

Toimuva disainiaasta raames ning põhjusel, et viimaste aastate jooksul on tekkinud väga palju uusi, innovaatilisi, tekstiilikunsti ja -disaini piirimail kõndivaid teoseid, on kokku pandud Eesti uut tekstiilidisaini tutvustav näitus “KOER”, mida saab vaadata Viljandi linna-galeriis. Seega otsustasid noored tekstiilidisainerid ise oma saba tõsta.

Näituse keskmes on sügiseseks Disainiööks valminud “Koertekari” – järide seeria, milles saavad kokku eri disainerite käekirjad. Järi autor on Tarmo Luisk, kangaste autorid tekstiilidisainerid. Koertega asuvad dialoogi pidama Kivid, Krussid, Kuubid, Kellad, Ventilaatorid, Poksikotid ja Pallid.

Lisaks on näitusesaalis võimalik vedeleda, vaadata, proovida, katsuda, tunda ja kuulata. Näitusesaalis on need objektid aga vaid külas, kõik need tekstiilid on ju tegelikult päris asjad.

Näitusel osalevad Keret Altpere, Monika Järg, Annike Laigo, Eelike Virve, Kärt Ojavee, Aadam Kaarma, Ville Jehe, Liisa Kallam, Liisa Tomasberg, Tarmo Mäesalu, Mari Haaval, Evaliisa Kriis, Pille Jüriso, Virge Loo.

Näitus jääb Viljandi linnagaleriis avatuks 21. veebruarini.