Allmaailmaga seotud meestega on Tallinna linnakohtus keerulisi süüasju arutav Parts varemgi väljaspool töökohustusi sõbralikult suhelnud. Teatud piiridesse jäädes ei pea selline suhtlemine tingimata tähendama korrumpeerumist, sest tugev isiksus suudab töö- ja eraasjad lahus hoida, eriti kui vastaspool (s.o allmaailm) Partsi autoriteeti ja ametist tulenevaid kohustusi tunnustab.

Aga Partsi viimane seiklus peaks tema kolleegides küll tekitama küsimuse, kas (kuri)kuulus kohtunik neis asjus liiga piiri peal ei käi. Kui “kõrged kõlbelised omadused” on suhteliselt veni(tata)v mõiste, siis õigusemõistmise autoriteedi kahandamisega on Parts kindlasti hakkama saanud.

Võib-olla oleks ametist tagandamine Partsile liiga karm karistus – enne ametkondliku juurdluse lõppu ei saa seda kindlalt öelda. Aga on ka leebemaid karistusi, ning teha nägu, nagu midagi poleks juhtunud, kohtute tegevuse eest vastutavad instantsid küll ei tohiks. Sest iga kodanik ei hakka põhjalikult analüüsima Partsi ja allmaailmaga seotud meeste sõbralike suhete põhjusi-tagajärgi, rahva silmis kohtute autoriteet ja usaldusväärsus langevad.