Olles kohapeal välja valinud karbitäie eri tüüpe sušit, avastas hajameelne kõhuori, et rahakott on otsustanud parasjagu kuskil mujal olla. Mille peale ütles armas jaapanlanna kassas: võtke toit ikka kaasa, teinekord maksate. Te ju tahtsite süüa! Võib-olla oleme me rikutud, kuid selline vahejuhtum tõstis morni eestlase hinge pääsukesena taeva alla tiirutama. Olgu lisatud, et päris kindlasti ei paljastanud Köögi Komando spioon seejuures oma mõjuvõimsat isikut – sellises usalduses oli midagi väga inimlikku. Miks ei võikski elu olla selline?

Hiljem teisele ringile minnes istusime korralikult (rahakott taskus!) keerleva sušilindi äärde ja mekkisime veel kõikvõimalikke versioone peamiselt maki ja nigiri tüüpi sušist. Paraku ei olnud küll hetkel saada menüüs lubatud meriahvena ja suitsuangerja nigirit (kaks tükki 3.–). Sisekujundus on napp ja suurlinlik, taustaks kõlamas jaapanikeelne mahe popp – näoga sušimeistri poole istudes võiks end isegi korraks Tokyosse kujutleda.

Koha teeb väga sümpaatseks võimalus saada hakkama väga taskukohaselt, sest kolm-neli rulli kõige soodsamat makit (kurgi ja porgandiga) maksab vaid ühe euro. Üldse peaks kogu söömakorra finantspool olema selge ka Madame Bovary sugustele kaunishingedele – lindil keerlevate taldrikute värv ütleb suutäie hinna, mis jääb 1–3 euro vahemikku. Kaks sinist ja kaks kollast taldrikut teeb seega kokku 1 + 1 + 2 + 2 = 6 eurot. Seega lööb Oishii nii oma värskuse kui ka hindadega supermarketite kulinaarialette.

Kuum pott shabu shabu

Peale suši on menüüs salatid, kuid taldrikuvirna kasvades tuuakse salat boonusena tasuta. Üks omapärasema tekstuuriga toiduelamusi – wakame ehk vetikasalat – oli Oishiis tavapärasest ehk veidi riisiäädikasem. Kuid suurepärane igal juhul. Lihtne värske salat ja tofusalat ei jätnud erilist elamust, kuid olid raudselt mõnusalt värsked. Kuna menüüst jäi kummitama shabu shabu, mida peab ette tellima, siis tegime ka kolmanda käigu Oishiisse. Tegemist on jaapanipärase versiooniga hot pot’ist ehk kesk lauda podisevast katlast, kus sööjad oma erinevaid suupisteid keedavad. Meie valitud mereandide shabu shabu (hind kahele 18.–) sisaldas kaht eri tüüpi puljongit, mille kastmiseks oli valik krevette, kala, porgandit, kapsast, krabipalle ja tofut. Dippimiseks oli lisatud supermõnus kaste tšillist, pähklitest ja ürtidest. Peale väga puhaste maitseelamuste oli see kogemus ühe hea seltskonnamängu eest – võimalus sõpradega ühise poti kallal askeldada.