Linateos sisaldab kolm lühifilmi: Jaak Kilmi "Tähesõit", Peter Herzogi "Harjutusi Florianile" ja Rainer Sarneti "Pauli laululaegas", kõik ulmelised seiklusfilmid. Et lisaks rezhiile on nende kolme sulest tulnud ka stsenaarium, on tegu kolme autorifilmiga.

"Kõik kolm lühifilmi on ühes zhanris – kelmiko-möödiad," ütles filmide produtsent Peeter Urbla.

Filmide peategelane on noor mees, kellega juhtub palju salapärast. Peaosi mängivad eri lühifilmides René Reinumägi, Hendrik Toompere jun. ja Taavi Eelmaa. Lisaks tuntud Eesti näitlejatele nagu Arvo Kukumägi, Peeter Volkonski, Raine Loo ja Aleksander Eelmaa teeb filmis kaasa ka kunagine Läti filmidiiva Regina Razuma.

Exitfilm tegi filmikasseti koostöös Taani suurima filmitootja Zentropaga, mis seostub paljudele filmisõpradele Lars von Trieri nimega. "Kass kukub käppadele" on esimene töö Exitfilmi viieaastasest raamprojektist "Lendutõus", kus tahetakse pakkuda eneseteostusvõimalusi noortele eesti filmilavastajatele.

Kilmi, Herzog ja Sarnet on õppinud Tallinna Pedagoogikaülikooli filmi- ja videokateedris Arvo Iho käe all. Exitfilmis on käsil ka järgmine lühifilmide kassett, mida teevad Olle Mirme, Elo Selirand ja Eva-Katariina Taimre.

EPL