Teatrimees Kalju Komissarov on kutsutud patrooniks reedest pühapäevani kestvatele Kuhjavere Külateatripäevadele ning palus selle sündmuse puhul teleseriaali Kelgukoerad filmivõtted edasi lükata.

Komissarov palus filmivõtted edasi lükata põhjusel, et osalemine Suure-Jaani vallas, Kuhjavere Külateatripäevadel oli planeeritud enne filmimist.

"Harrastusnäitlejate esinemisele kaasa elamine on mulle professionaalselt huvipakkuv ka põhjusel, et Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias koolitatakse nüüd ka kutselisi juhendaid harrastusteatritele. Septembris on mind aga kutsutud žürii esimeheks Saaremaal toimuvale venekeelsete harrastusteatrite festivalile," ütles professor Komissarov, kes on olnud patrooniks kõikidel Kuhjavere Külateatripäevadel.

Külavanem Romeo Mukki sõnul analüüsib Kalju Komissarov iga näitetrupi mängu ja vastab ka harrastusnäitlejate küsimustele.

Tänavu viiendat korda toimuvatele Kuhjavere Külateatripäevadele on registreerunud 17 truppi saja viiekümne hobinäitlejaga.

"Kui esimestel teatripäevadel tuli näitemänguharrastajate kohalekutsumiseks ka mõneti vaeva näha, siis nüüd võetakse meiega ühendust ja avaldakse ise soovi mängima tulla. Küllap on suur kaasalöömise huvi tingitud ka sellest, et harrastusnäitlejad otsivad mängimisvõimalusi ka kodukandist kaugemal.

Tundub, et isetegevuslased on näitlemisse sedavõrd tugevast kiindunud, et osavõtmist ei takista ka majanduskriis," märkis Kuhjavere külavanem Romeo Mukk.

2007. aasta üle-eestilisel Maapäeval pälvis Viljandimaal asub Kuhjavere Küla Aasta Küla nimetuse.