14 aastat saatejuhi ametit pidanud Feliks Undusk töötab Autoettevõtjate Liidus taksosektsiooni eestseisuse esimehena. Tema tööks on taksojuhtide esindamine linnavalitsuses, ministeeriumides ja riigikogus.

“Oleks kena ükskord suure ringiga telesse tagasi jõuda,” ütleb Undusk. Nišš on tema arvates olemas. “Kõigis väliskanalites leidub üks kiila pea ja aruka jutuga vanamees, kes räägib elust ja poliitikast,” lausub Undusk. “Eestis pole paraku selleni veel jõutud. Näiteks Mati Talvik on suur erand, mitte reegel.”

Nancy

Viis aastat tagasi kuulsuses kümmelnud poplaulja Nancy Rink peab Tallinna Hipodroomil omanimelist ratsaspordiklubi. Kuid laulmisegagi pole Nancy hüvasti jätnud: umbes kord nädalas võib nägusat lauljatari endiselt klubides esinemas kohata.

“Mul peab olema kaks asja, millega tegeleda,” ütleb Nancy. “Kui ma korra laval ära käin, siis olen järgmine päev teine inimene.”

Hobustega tegelemist peab Nancy aga oma südameasjaks. “Loomade keskel ma nagu polekski linnas,” räägib Nancy.

Praegu hipodroomil ruume rentiva Nancy unistus on isiklik linnaäärne tall.

Lauljatari fännidelgi ei tasu meelt heita: peaaegu aasta on Nancy mõtteid veeretanud uue plaadi väljaandmisest. Mõned uued loodki on juba sisse lauldud.

Priit Tomson

Kalevi korvpallikoondise 1970-ndate aastate tippmängija Priit Tomson töötab Tallinnas ehitusmaterjalide transpordiga tegeleva firma tegevdirektorina. Tomsoni selja taha on jäänud ka kümneaastane karjäär emafirmas Soomes.

7-8 aastat tagasi jättis Tomson lõplikult hüvasti lastetreeneri ametiga. “Minus ei ole treeneri kutsumust. See pole ikka nii, et kui oled hea sportlane olnud, siis saab sust ka hea treener.”

Seksi-Kristi

Skandaalse Seksi-Kristi kunagise kaaslase Aivar Palumäe sõnul väldib Kristi ajakirjanikke nagu tuld ning soovib oma kuulsusrikast minevikku kõigest hingest unustada. Laupäeva andmeil taotleb senine Kristi Sell oma nime täielikku muutmist.

“Ma ei saa teda kui vabatahtlikku kunstnikku enam kasutada,” kurdab Palumäe.

Palumäel endal on plaan Kristi kuulsatest maalidest näitus teha, kuigi tüdruk ise nõudvat oma teoseid tagasi.

Palumäe sõnul keskendub Kristi praegu juuraõpingutele ning on sel alal päris usin. “Õppimises on ta terav,” teab Palumäe. “Kahe aastaga võttis kolme aasta materjali läbi. Seksuaalselt vabamad inimesed ongi tundlikumad ja targemad.”

Margit Margusson

Mitme ajakirjaniku väitel ei taha paari aasta tagune tissimiss ja diskostaar Push Up ehk Margit Margusson avalikkuse tähelepanu ega soovi vähimalgi määral oma praegust elu kommenteerida.

“Margit ujub praegu,” vastab Päevalehe kõnele end Margiti õena tutvustav neiu. “Helistage poole tunni pärast.”

Hiljem samalt telefonilt tagasi helistades ei õnnestu Päevalehel enam Margussoni tabada.

Ivi Eenmaa

Tallinna esimene naislinnapea, endine riigikogu liige ja Rahvusraamatukogu pikaaegne direktriss Ivi Eenmaa valmistab praegu ette mitut loengutsüklit ülikoolides. Pärast poliitikast lahkumist kavatseb Eenmaa põhjalikumalt pühenduda pedagoogitööle. Eenmaale on pakutud õppejõu kohta nii Tallinnas kui ka Eestist väljaspool.

Sarah

Koos Koit Toomega ansamblis “Code One” duetti laulnud Sarah ehk Sirli Hiius on juba viis aastat pühendunud kodule ja perekonnale. Sarahi peres kasvab viie-aastane poeg.

Lauljatar plaanib tulevikus nii õppimist kui tööd artistina. “Arvatavasti lähen samal ajal kooli, kui poegki,” räägib Hiius.

Sarah loodab, et ehk õnnestub tal ka tuleval kevadel ka lauljana uuesti alustada. “Arvatavasti võtan taas dueti ala ette,” lausub ta. “Sooloprojekte võib oodata siis, kui vanemaks saan. Praegu nõuaks see mult liiga palju pühendumist.”

Kojamees

Tarmo “Kojamees” Kruusimägi pole muusikategemisele lõplikult selga keeranud, kuid esinemas tema bändi Fontaneros paraku näha ei saa.

Praegu keskendub Kojamees oma uuele plaadipoele Tallinnas, mida ta peab koos muusikakriitik ja dj Aivar Meosega. Samuti võib Kojamehele peale sattuda erinevatel üritustel ja firmapidudel, kus ta esineb õhtujuhina. “Ikka teatakse, mis üritusele sobib minu isik ja stiil,” räägib Kojamees. “Mind kutsuvad rohkem need, kes kuiva teksti kuulda ei taha.”

Tiina Kimmel

Särtsakat punapead Tiina Kimmelit, kes teleekraanil tuntust kogunud selliste saadetega nagu “Vidiots TV” ja “Meestemaailm”, korraldab praegu avalikke suhteid maanteeametis. Kimmel pole päriselt lahkunud ka telemaastikult. Eelmisel hooajal töötas ta TV3-s Alex Lepajõe jutusaate toimetajana.

Kuuldused, nagu hakkaks Kimmel ETV-s uue liiklussaate juhiks, ei vasta tema enda sõnul tõele.

Riina Hein

Filmides “Kevade”, “Suvi” ja “Sügis” Raja Teelet kehastanud Riina Hein töötab omaenda filmifirmas Creare Stuudio, mis toodab filme peamiselt looduse, metsa ja keskkonnaga seotud teemadel. Riina Hein teeb oma firmas nii produtsendi, režissööri kui stsenaristi tööd.

Sõnajalad

Nii kristlike laulude esitamisega kui TV1 juhtimisega tuntust kogunud Sõnajalgade perekond toimetab aktiivselt neljakesi edasi, kuid lähemalt oma tegevust kommenteerida ei soovi.

Andres Sõnajalg ütleb, et nad tegutsevad nii äri kui ka muusika vallas. Laiem avalikkus võiks neist kuulda mõne aja möödudes. “Paar aastat tahaks veel vaikselt töötada,” ütleb Andres Sõnajalg. “Ette kõigest rääkida pole mõtet. Meie töö tulemused peaksid rääkima enda eest.”

Donald-Aik Sild

Eesti odaviskajate tippu kuulunud Donald-Aik Sild on tippspordist loobunud, tema uueks väljakutseks on töö Meeskonnatreeningute Agentuuri MAD juhatuse esimehena.

“Staadionile mind ei tõmba enam miski,” tunnistab Sild. “Naudin tööd, mis algab hommikul kell 9 ja lõpeb tihtipeale keskööl.”Lisaks tööle õpib ta Professionaalse Psühholoogia Erakoolis psühholoogiat. “Läksin õppima, et saada vastuseid küsimustele tippspordist ja sportlaste läbipõlemistest tippvõistlustel,” ütleb Sild.

Diana Lorents

Telediktorina tuntud Diana Lorents töötab nüüd Lääne-Tallinna keskhaigla avalike suhete juhina. “Tervishoid on äärmiselt põnev ja väljakutsuv valdkond,” põhjendab Lorents valikut.

Televisiooniga seob teda hetkel vaid lastesaate “Tweenie põngerjad” tootmine. Teleekraanile tagasipääsemist ei pea Lorents eesmärgiks omaette: “Teletöö pole mingi lust ja lillepidu ning prožektorite valguses peesitamine. Maailm ei lõpe ega alga televisioonist.”

Onu Bella

Hittlooga “Ma võtsin viina” komeedina Eesti muusikataevasse tõusnud Onu Bella ehk Igor Maasik pole praegugi showbisnisest kõrvale astunud: oma esinejanime all astub ta üles ka praegu Tartu raadio muusikatoimetajana, dj-na ja õhtujuhina.

Onu Bella ei välista, et võib peagi ka muusikuna tuhast tõusta. “Ainult siis, kui see mulle endale ka midagi pakub,” räägib Onu Bella. “Mitte nii, et käivitatakse fonogramm ja esineja lihtsalt maigutab suud.” Bella salaidee oleks pigem etnomuusika. Ta on mõtisklenud laiendatud koosseisuga ansambli üle, mis astuks üles näiteks keelpillikvartetiga.

Viljar Loor

Võrkpallur Viljar Loor, olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister, töötab ehitusfirma AS Eramu juhataja asetäitjana.

“Kuna eriharidust mul pole, siis ehituslike asjadega ma suurt ei tegele,” räägib Loor. “Minu tööks on rohkem varustamine ja hindade uurimimine.”

Spordiga seob Loori hetkel vaid aeg-ajalt jõusaalis treenimine, võrkpalliga sai lõpparve tehtud juba 6-7 aastat tagasi. “Kui kümneid aastaid hommikust õhtuni mängid, siis saab isu täis kah,” põhjendab Loor.

Uno Maasikas

32 aastat ETV leiba söönud saatejuht Uno Maasikas tegutseb väsimatult: alates sügisest töötab ta suhtekorraldusfirmas ITW Colsult.

“Nuputan midagi valmis ja siis müün neile ära,” tutvustab Maasikas tagasihoidlikult oma tööülesandeid. Lisaks nimetab Maasikas end aktiivseks seenekorjajaks, tema hobiks on ka toiduretseptide väljamõtlemine.

Anti Liiv

Endine riigikogu liige, kuulus hulluarst Anti Liiv on naasnud pärast kaheksat poliitika-aastat igapäevasele psühhiaatritööle.

Liiv töötab Tallinnas Lasnamäel siht-asutuses “Anti Liiv ja hingehooldus”. “Teen tavalist, klassikalist psühhiaatri vastuvõttu,” räägib Liiv. “Nüüd on jälle käes aeg, mil saan tegelda end väga köitva alaga.”

Et Liivi tegelaskuju ka kultusseriaalis Wremja senini populaarsust kogub, sellesse suhtub ta ise kui paramatusse: “Tegelikult see kuju on päris sümpaatne. Wremjas on ka palju äpumaid tegelasi.”

Ain Allas

Ain Allas – mees, kes aastaid pätte teleekraanil päevavalgele tiris, töötab naftatransiidifirma AVR Transservice pressiesindajana. Allase põhitööks on suhtlemine ajakirjanikega ja firma mainekujundus.

Eile 55-aastaseks saanud Allas tunnistab, et mõte teletööst loobuda oli ta ammune kavatsus. “Vana mees ju,” ütleb Allas. “Kriminaalset elu olen näidanud 85-ndast aastast. Aitas kah.”