"Žanrite mõttes on pilt suhteliselt kirju, kuid vaatamata sellele jääb esikümnest välja nii mõnigi mõju avaldanud helilooja või teos, näiteks Olafur Arnalds’i Particles, Johann Johannson’i Flight From The City, aga ka Bob Dylan’i Mr. Tambourine Man või Pink Floyd’i Wish You Were Here. Samuti on mu elus väga olulisel kohal olnud punk. Nimekirjas on lood, mis on läinud nii palju korda, et olen need kitarril või klaveril selgeks õppinud ja salaja kodus vahel iseendale või abikaasale mängin," selgitab muusik.

„Sellise kokkuvõtte tegemine on veel üsna noores eas suhteliselt huvitav tegevus, aga näitab suurel määral, millele uut muusikat luues toetun. Arvan, et ka NUKU teatri „Noored hinged“ omab endas teataval määral sarnast kirjusust! Põnev on see, kui mitmekesisus suudab luua ka terviku,“ ütleb helilooja. „Oluline on meeles pidada, et lavastuse tervik on lõppkokkuvõttes olulisem, kui muusika ise. Terviku all mõtlen ühtsust,“ täiendab Markus ning lisab, et vaatamata alloleva nimekirja esmapilgul paistvatele erinevatele seisunditele omavad kõik lood siiski endas midagi sarnast, miskit, mis on neis kõigis ühine.

Lavastus „Noored hinged“ põhineb A. H. Tammsaare 1909. aastal kirjutatud jutustusel „Noored hinged” ning toob vaataja ette ühe lühikese, kuid murrangulise etapi kuue noore inimese elust, mil ideaalide ja elukogemuse vahelises pingeväljas näib kõik korraga täiesti võimalik ja võimatu, usutav ja uskumatu, rahulik ja pööraselt keev.

Lavastaja Mirko Rajast inspireeris mõte Tammsaarest kui noortekirjanikust. Selle teose teemad ja küsimused on ajatud. Armastuse mõtestamine, endale elukaaslase leidmine, abielu: on see võtmine või andmine, saamine või loobumine?

Laval on NUKU teatri näitlejad Getter Meresmaa, Mihkel Vendel, Mart Müürisepp, Doris Tislar, Laura Kukk, Sander Roosimägi (külalisena). Tammsaare jutustuse dramatiseeris Helena Läks, kunstnikutöö tegi Rosita Raud, valguskunstnik on Emil Kallas ja liikumisjuht Hanna Junti. Lavastus esietendub noortele ja täiskasvanutele NUKU teatri väikeses saalis 30. septembril.

Lavastusest "Noored hinged" saab lähemalt lugeda siit.