1) Kalamaja kass August - Mõigu Hirm "Kalamaja IPA"
Mjäu, see on minu lemmik. Võib-olla sellepärast istub see lugu mulle, et peremees pruulib ka kodus õlut nagu üks õige kalamajakas, aga peamiselt ikka sellepärast, et ka mina olen selle loo videos supernunnult täitsa olemas.

2)Ivo Uukkivi "Agul", Velikije Luki, laulab Ivo Uukkivi
Siis, kui see lugu tehti, oligi Kalamaja täpselt selline. "Trepikoja nurkades kassisita hais".

3) Bianka Soe - Jaan Pehk, Paul Daniel ja Ramuel Tafenau Trio "Rattaga Kalamajas" ning Jarek Kasari "Harald ja Matilda"
Jalgrattad ja kassid - no polegi vist midagi "kalamajalisemat". Ka Kalamaja Facebooki grupis on nendega seotud kaks põhiliselt arutluse all olevat teemat - valesti parkimine ja kadunud kassid. Mõlemad laulud panevad ka mõnusalt jala tatsuma. "Rattaga Kalamajas" loo tegid muusikud just meie raamatut ja Kalamaja silmas pidades.

4) Kujundaja Moonika Maidre - Eesti hümn
Kõige "kalamajasem" on vast suvehommikutel vargsi aknast sisse kostuv Eesti hümn.

5) Mari Roonemaa - Semfira "До свидания"
Käisin tudengina hästi palju Tartu ja Tallinna vahet, põhiliselt hääletades, aga palju ka rongiga. Tartu ja Kalamaja vibe on hästi sarnased, sageli vasardas see lugu mul peas nii Balti jaamast lahkudes kui Tartu vaksalist Tallinna poole suundudes. See lugu on korraga nii õrn kui saadab kõik kuradile.

6) Anne-Mari Müller - Sõpruse puiestee "1905"
Minule seostub see laul Kalamajaga, sest mulle tundus, et read "Vabrikute kõrval, seal, kus kasvab rohi, seisime ja hoidsime teineteisel käest" räägivad Lausmanni karjamaast, kus 1905. aastal toimusid miitingud. Ehk siis ala, mis jääb Volta tehastest Valgevase poole (Salme, Kungla, Vabriku tänava piirkond). Võib nii olla, võib ka mitte olla.

7) Kaidi Õis - Billy Joel "Just the way you are"
See Billy Joeli lugu on Kalamajas elava legendaarse muusiku Sergei Pederseni esituses Topsi veidi häälest ära klaveril mängituna sama romantiline kui Kalamaja agulimajade puitpits, kuid ühtlasi pisut toores ja räämas nagu sügisene Kalamaja vihmasel sügisõhtul.

8) Maru Metspalu - Efterklang "Modern Drift"
Kruisin jalgrattaga Kalamajas ringi ja tolm lendab ratta järel. Sellised uduse hommiku lood. Neil on täpselt Kalamaja tunne...minu jaoks.

9) Piret Tali - Jäääär ja Stas - Viimane Tramm (Последний трамвай)
Stas elab Kalamajas ja kas mitte ka Tõun pole pikalt siin elanud? Selle loo venekeelne variant, kus trammirataste rütm on samuti sees, kuidagi sobib Kalamajja. Need joomased meeleolud ka.

10) Mailis Timmi - Vaiko Eplik "Juulia"
Kõlab nagu päieseline päev Kalamajas.

11) Jaak Juske - Jaan Tätte ja Marko Matvere "Silveri laul"
Meri, meremehed ja kalamahed. Kõik see Kalamajast läbi põimunud.