Tänasesse playlisti valis seitsme lugu Tuuli Rand ja kuus Kristel Aaslaid. Järgnevalt nende mõtted valitud palade juurde.

Tuuli Rand:

Stevie Wonder - You are the sunshine of my life

See lugu on mulle väga eriline, kuna viib mind ühte konkreetsesse hetke lapsepõlves. See on nii imeline, et muusikal on selline võim - viia meid tagasi teatud hetke ja emotsiooni juurde, mis oli meie jaoks nii eriline! Ma arvan, et see on ka üks väga suuri põhjuseid, miks ma olen muusik, kuna tahan inimestele sama anda.

Aga see hetk, millest ma räägin oli, kui ma olin umbes 12-aastane ning üksi kodus. Meil oli vinüülimängija, kuid keegi ei näidand kunagi, kuidas see töötab. Too päev leidsin kapist vanad meloodia vinüülid, aga kuna tekst oli vene keeles, siis ilmselgelt ma ei saanud aru, kellega tegu on. Panin suvalise plaadi peale ja hakkasin siis nuputama, kuidas see asjandus (vinüülimängija siis) töötab. Sain hakkama!

Kuulasin erinevaid plaate ning kui tuli lugu “You are the sunshine of my life” armusin kohe selle mehe häälde ja muusikasse ning sain ilmselt sellest kogemusest esimese souli-funki pisiku külge. Siiani kui kuulen seda lugu, leian ennast oma lapsepõlve korterist, vanemate voodi pealt vaatamas õue päikse poole. See oli ilus hetk.

Erykah Badu - Love of my life

Selle looga on sarnane lugu. Olin umbes 13-14-aastane ja toona kui koolist koju jõuti, pandi mängima ZTV, kuna internet ei olnud nii saadaval ning Youtube´i polnud veel olemaski. See oli ainuke muusikasaade, kus näidati muusikavideosid! Saadet juhtis Heidy Purga ning tutvustas eetris Erykah Badu´d tema lauluga “Love of my life”. Sellel hetkel armusin Erykah Badusse ja tema muusikasse. "Love of my life" puhul on väga oluline ka loo muusikavideo, mis on mulle päeh süüvinud. Soovitan kuulata plaate “Baduizm”, “Live”, “Mama’s Gun” ja “Worldwide underground”. Ma võiksin neid plaate elu lõpuni kuulata ega väsiks neist!

D’Angelo - Untitled

Seeda lugu tuleb kuulata headest kõlaritest. Kuidas see gruuvib, trummar tiksub kogu aeg rütmis ja samas bass ja kogu bänd on nii laid back, kitarr on super tight ja need backid sulavad sinna loo sisse. See lugu on mu kõrvadele lihtsalt maagiline.

Pb Underground - Part Time Lover

Selline Trump Conseption'i vibe mu jaoks, kuid siia on lisatud laulja ja räppar. Ootan ammu, millal Janno Trump tuleb mu juurde ja ütleb:”Nonii Tuuli, teeme sinuga Trump Conseption feat. WINDY BEACH loo või plaadi.” Või noh, see oleks üks mu unistusi teha kaasa sellises koosseisus või luua midagi taolist. Nii kaua kuni seda pole juhtunud, siis kuulan seda lugu igapäevaselt edasi.

Alati kui autoga ringi sõidan, siis see lugu mängib. Lemmik pill loos on baritonsaksofon, pill mis paneb millegipärast mind alati naeratama. Selles loos on kõik omal kohal ja ka arranžeering on lihtsalt super!

Gram-Of-Fun - Getaway

Lihtsalt kuulake - Eesti oma uus kuum bänd. Olen nende live ka näinud ja nad on super lahedad! Perfektne lugu saatmaks sind linnast välja väljasõidule.

Mac Miller - Dang! (feat.Andersson Paak)

Pidin Mac Milleri ka panema siia playlisti, kuna ta on üks väheseid räppareid, keda ma tahan kuulata ning tema plaat “The Divine Feminine” on mu üks lemmikplaate. Kõige parem on selle juures, et ma ei saa ise ka aru, mis mind tema juures paelub. Ta on kuidagi maitsekas ja ta räppimisstiil erineb massist.

Solange - Cranes in the sky

Imeline lugu. Nii lihtne, aga nii toimiv. Polegi vaja rohkem midagi lisada.

Kristel Aaslaid:

Need on lood, mis on varem või hiljem, elus kuidagi jäänud kõrva ja mida kuulates tekivad alati mingid lisaemotsioonid, mida tingimata tavaliselt muusikat kuulates ei teki.

Lood on seinast seina, veidike melanhoolsed. Lüürika ja hing on lugudes ehe, ma elan kaasa kõigele, mis nendes lugudes juhtub. Kitarridest bassiliinideni. Kui mind vähegi DJ puldi taha lastakse üritan Lovebirdsi lugu oma setti sobitada. Windy lugu on nii isiklik, et see lihtsalt võtab kaasa. Laura lugu käib minu jaoks üles ja alla ja ma unustan end seda alati kuulama. “Real” jõudis minuni nii õigel ajal, et jääb mulle tähistama mingit etappi elus. Gallant toob kokku minu jaoks erinevad maastikud, mida ise olen üritanud käia. Ja Foo Fightersiga olingi “On The Mend”.

Laura Junson and the Jeth - Movie Track

Lovebirds - Want You In My Soul ft. Stee Downes (Original Mix)

Years & Years - Real

Gallant - Percogesic 11 // Ology Album

Foo Fighters - On The Mend

WINDY BEACH - Scared