Sellest perioodist mäletan uue maailma avanemist. Isa tutvustas mulle Mussorgski teost “Pildid näituselt”. Mäletan mõtet külmavärinaid tekitavatest võimsatest mehelikest harmooniatest. Kui Eestimaal elu järjest paremaks läks, läks ka meie elu järjest paremaks ja plaate hakkas ja hakkas kogunema. Eriti eredalt jäid mulle meelde mu isa tolle aja lemmikud: John Coltrane ja Michael Brecker. Mäletan enda suuri lemmikbände nagu AC/DC, Hetero, Nirvana.. ühesõnaga rokimehed, eelkõige jõulised ja virtuoossed pillimehed, kes tundusid mulle, et nad on oma pilliga ühte sulanud. Mingis mõttes olen siiani ühe hingepoolega rokimees.

Päriselt rokk minu hinge siiski ei saanud - selle eest hoolitses Bach oma Brandenburgi kontsertidega ja Beethoven oma 5. ja 9. sümfooniaga. Veidi hiljem, kui õppisin juba Tallinna Muusikakeskkoolis ja elasin ühiselamus, tuli meie ellu imeloom nimega püsiühendus. Siis algas suur muusika allalaadimine. Mul olid toona klaverimuusikast Beethoven complete, Chopin complete, Mozart complete, Bach complete jne.

Kui varateismelisena arvasin, et hea ja õige muusika on renessansist Beethovenini ja algab taas kuskilt Prokofievist, siis hilisteismeeas tuli mõistus siiski pähe. Hakkasin muusikat teise pilguga kuulama. Tahaplaanile jäid emotsioon ja joovastus, olulisemaks sai hoopis, kas seal on sees see miski, mis kõnetab mind igal hetkel. Ühesõnaga muusika, mida tahaksin meelsasti kuulata argipäeval, öösel ja teise päeva hommikul. Hakkasin justkui otsima mingit igavikulisust ja klassikalist.

Klassikalise muusika mõiste sai mul siis tähenduse, et see on midagi mis kõnetab kõiki põlvkondi, igal ajastul. Ja jällegi, nagu elu on eklektiline, oli ka meil kõigil noorena ikka ja jälle Ehala-vaimustus ja arvopärdi vaimustus Nüüd hindan palju rohkemat hulka muusikat, korda minevat muusikat on palju vähem. Minu arust see peabki nii olema. Aga eks oma elu ongi kõikidest eludest alati lemmik.

Kontsert "Kaasaja värvid" toimub 11. veebruaril kell 19.00 Kultuurikatlas.

Kultuurikatla eksperimentaalne miljöö toob kokku eri stiilid ning julged isiksused. Kõlavad värvikad teosed Eesti ning maailma kaasaja klassikast kõrvuti ettearvamatute improvisatsioonide ning uudisteosega Rein Rannapilt.
Kontserdil esinevad Rein Rannap, Theodor Sink, Marten Altrov, Johan Randvere, Heigo Rosin, Virgo Veldi, Ralf Taal, Robert Jürjendal, Madis Metsamart, Villu Veski, Tiit Kalluste, Puhkpillikvintett Estica.