Teisipäeval käisid Tallinna linnavalitsuses kordamööda Linnateatri ja Kultuurikatla juhtkond. „Meil oli väike diskussioon käimasoleva küsitluse teemal,” ütles Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen. „Rääkisime sellest, et käimasolevat küsitlust ei tohiks käsitada kui kellegi vastu suunatud kampaaniat. Vastupidi, kü-sitlus annab võimaluse tutvustada ühiskonnas mõlemat.”

„Meie seisukohad ei lähenenud,” ütles kohtumise tulemuste kohta Linnateatri direktor Raivo Põldmaa, kes on koos peanäitejuht Elmo Nüganeniga teravalt kritiseerinud küsitluse korraldamist. Küsitluse suhtes on kriitiline ka Kultuurikatla tegevjuht Peeter Eerik Ots. „Pidasin sellist küsitlust läbimõtlematult tehtud asjaks,” ütles ta pärast kohtumist. Otsa sõnul toetavad Kultuurikatel ja Linnateater teineteist.

Paber ei kehti

Linnateatris tekitab pahameelt veel asjaolu, et hoolimata küsitluse korraldamisest pole keegi linnavalitsusest midagi öelnud 2006. aasta 14. juunil Tallinna linnapea Jüri Ratase, abilinnapea Kaia Jäppineni, Tallinna Linnateatri direktori Raivo Põldmaa ja peanäitejuhi Elmo Nüganeni allkirjastatud koostööprotokolli kohta, mille järgi kavandati hoone valmimine 8. juunile 2010. „See oli hea tahte avaldus,” ütles Jäppinen protokolli siduva jõu kohta. „Muutunud majandusolukorras on muutunud võimatuks seda protokolli täita.” Linnavalitsuse kinnitusel neil Kultuurikatla arengut kavandava mittetulundusühinguga mingeid siduvaid leppeid pole. Kaia Jäppinen kinnitas, et Tallinna linnavalitsus on mänginud läbi eri stsenaariume Linnateatri ja Kultuurikatla ehitamiseks.

Tema sõnul pole praegu veel välistatud võimalus, et mõ-lemad ehitised saavad valmis aastaks 2011, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinn. Küll on linnavalitsus Jäppineni sõnul teadlik, et Linnateatri ehituse aastateks venima jäämise korral muutub seni projekteerimisele ja kooskõlastustele kulunud 32 miljonit krooni mahavisatud rahaks. Kultuurikatla ehitamist on linn seni toetanud ligi nelja miljoni krooniga. „Kultuurikatel on selles mõttes parem objekt, et seda saab ka etapi viisi ehitada,” ütles Jäppinen. „Selgemaks saab asi 18. detsembril, kui linna 2009. aasta eelarve on läbinud linna volikogu.”