Aastapreemiate vääriliseks hindas Kultuurkapital möödunud aasta tegemiste eest arhitektuuri vallas Maarja Kaske, Karli Luike ja Ralf Lõokest, kes pälvisid preemia särava loomingulise aasta ning kõrgetasemelise panuse eest Eesti maa-arhitektuuri - Sõmeru keskushoone ja Maanteemuuseumi välialade eest. Filmi vallas läks preemia Mati Küti animafilmile “Taevalaul,” mis hinnati aasta filmiks ka Eesti Filmiajakirjanike Ühingu poolt. Kirjanduse alal noppis aastapreemia Mats Traadi jõgiromaan “Minge üles mägedele.” Spordis hinnati Anna Levandi tegevust iluusutamise edendamisel ning Euroopasse viimisel. Näitekunstis sai preemia Ühendus R.A.A.A.M - pikaajalise tulemusliku tegevuse eest. Rahvakultuuri vallas osutati aastapreemiaga tunnustust Anu Korbile Siberi eestlaste rahvapärimuse pikaajalise kogumise ja uurimise ning sariväljaande "Eesti asundused I-V" koostamise eest. Kujutavas kunstis sai aastapreemia Dénes Kalev Farkas näituse "Let's play ehk mäng on läbi" eest Hobusepea galeriis ning esinemiste eest kuraatorinäitustel "Blue Collar Blues" ja "Next to Nothing". Helikunsti aastapreemia anti helilooja Urmas Sisaskile universumi armastuse vahendamise eest. Aastapreemia summaks on 7000 eurot.

Arhitektuuri sihtkapital

Arhitektuuri preemiad  said Hannes Koppel Kuressaare rannahoone traditsioonilise kuurortlinna hoonetüübi kaasaegse ning elegantse tõlgenduse eest  ning Raul Vaiksoo Rocca al Mares Loigu tänaval asuva villa harukordse konstruktsioonieheduse ning detailitäpsusega elamu eest, kus loodus ja arhitektuur on keerulisse, ent harmoonilisse suhtesse seatud.

Restaureerimise preemia läks Jaan Jõgile Laupa mõisa mõisakoolile sobiva siira ja lihtsa, ent tundliku restaureerimistöö eest.

Sisearhitektuuri preemia sai Leila Pärtelpoeg Röa mõisa pargipaviljoni sisearhitektuurse lahenduse eest. Hinnati Pärtelpoja peent, mõtestatud ja elamusliku ruumi loomist ajaloolise mõisahoone rekonstrueerimisel.

Eesti Arhitektuurikeskust premeeriti arhitektuurialase tegevuse preemiaga  linnafoorumite läbiviimise -kohaspetsiifilistele sõlmküsimustele keskendunud ning dialoogiotsiva linnaplaneerimisalase sarja algatamise eest.

Tegevuspreemia sai Karin Hallas-Murula monograafia “Tallinna juugendarhitektuur: Jacques Rosenbaum” ja baltisaksa arhitektuuri uurimise eest.

Tunnustuspreemiaga hinnati Röa mõisa tellijat Jaan Meikupit inspireeriva kapriisi ning pühendunud kaasamõtlemise eest Röa mõisahoone rekonstrueerimisel.

Audiovisuaalse kunsti sihtkapital

Elutööpreemiaga hinnati Rein Karemäed panuse eest Eesti telepublitsistika ja dokumentaalfilmi mängulisemaks muutmisel. Aasta dokumentaalfilmiks nimetati Marianna Kaadi "Auk nr. 8". Aasta taustajõu preemiad said monteerija Kersti Miilen ja filmide linastaja Raivo Metsniit. Aasta üllatajaks osutus Monika Siimets dokumentaalfilmidega "Maailmameister" ja "Moekoer". Missioonipreemia vääriliseks hinnati Jaak Järvine Eesti amatöörfilmitegijate juhendamise eest läbi nelja aastakümne. Eripreemia anti Tiina Lokile PÖFFi vankri vedamise eest.

Kehakultuuri ja spordi sihtkapital

Sportliku pikaealisuse eeskujuks seati Nora Kutti. Aastapreemia pälvisid ka Henn Hollo, kauaaegne edukas aerutamistreener ja noortejuhendaja; Silver Karjus, Kaia Kanepi tugi kiirel naasmisel tennisemaailma tippu; Reet Palm, Pärnu Kalevi sõudeklubi kauaaegne edukas juht ning Kaido Höövelson, Eesti tutvustaja idamaa kultuuris.

Kujutava ja rakenduskunsti sihtkapital

Aastapreemia vääriliseks hinnati Marko Mäetamm ulatusliku ja kvaliteetse näitusetegevuse eest Eestis ja välismaal; Lauri Sillak näituse "A Portrait Gallery" eest Vaal galeriis; Mari Relo-Šaulys ja Adolfas Šaulys näituse "Yes" eest Eesti Tarbekunsti ja Disainimuuseumis; Mare Joonsalu ja Tiiu Talvistu uurimusliku näituse ning monograafia "Pallas" eest  ning Kirke Kangro kuraatoritöö eest Kunstihoone näitusel "Kättemaks".

Rahvakultuuri sihtkapital

Aastapreemiaga tunnustati Ilmar Kudu, puhkpillimuusika propageerijat ja õpetajat; Triinu Ojarit võrokeelse rahva- ja laulupeo "Uma Pido" korraldamise eest; Ene Jakobsoni Tantsuansambel "Sõleke" eduka tegevuse eest; Ingrid Kõrvitsat tulemusliku töö eest kooridirigendina; Anne Ojalot, Eesti folklooriliikumise eestvedajat; Anu Kaburit, Anu Pinki ja Mai Meristet raamatu "Meite Muhu mustrid" eest.

Kokku eraldati sihtkapitalide preemiatena 83 801 eurot. Aastapreemiate üldsummaks on 139 801 eurot.