Alanud nädalal hakkavad nii Von Krahli teatris kui ka Kumus avalike loengute sarjad. Von Krahli akadeemia keskendub 9.–13. jaanuarini ühiskonnaalasele mõttevahetusele, kus uuritakse, mis juhtub pärast kapitalismi ja kuidas peaks vastutustundlik kodanik tulevikuühiskonnaks valmistuma, ning küsitakse teisi tulevikku suunatud küsimusi. Von Krahli tulevad teiste seas rääkima ja arutlema mitmekülgne soome kunstnik ja mõtleja Teemu Mäki ning nn alternatiivse Nobeli, mõistliku eluviisi auhinna looja Jakob von Uexküll Suurbritanniast. Eestlastest esinevad nt Marju Lauristin, Hans H. Luik ja Marek Strandberg.

Kumus algavad tänasest 90-ndate eesti kunsti näitust “Kogutud kriisid” laiendavad loengud, kus 17. jaanuarini süvenetakse eri distsipliinide vaatenurgast sellesse “murrangukümnendisse”. Juttu tehakse tantsust (Heli Einasto), maalikunstist (Anders Härm), kirjandusest (Jan Kaus), kinost (Jaak Kilmi) jt kultuuriteemadel.

Nii Von Krahl kui ka Kumu pakuvad loengute kuulamise kõrvale ka vaatamisväärset: Krahlis toimub 11. jaanuaril moedisainer Reet Ausi kollektsiooni esitlus ja kontsert, Kumus on 13. ja 14. jaanuaril nn skriiningnäitus, kus näidatakse arhiividest, telesaadetest ja varasest videokunstist väljanopitud materjale. 13. jaanuari õhtul toimub Kumus suur 90-ndate muusika üritus.

Vaata ka

www.ekm.ee ja www.vonkrahl.ee