Esimesed seda tüüpi galopivõidusõidud Eestis said alguse 1995. aastal Otepää lähistel. Harrastusratsutajate huvi asja vastu on olnud nii suur, et võistluste organiseerijad olid sunnitud looma kaks eraldi võistlusklassi – juunioride ja seenioride oma.

Galopivõidusõidu jälgimine on haarav ja kaasakiskuv. Pole vahet, kas on tegemist esimest korda võistlustele tulnu või spetsialistiga. Reeglid on lihtsad – võidab kiirem hobune. Võidu kihutavad hobused on vaatemäng, mis pakub tõsist närvikõdi. Pealtvaatajatele oli avatud totalisaator, millel oli võimalus võistlevaile hobustele teha 25 krooniseid panuseid.

Kajamaal võisteldi kokku kuuel alal. Lisaks sellele pakkus vaatemängu maastikuauto ja hobuse vaheline kiirendusvõistlus.

Võistluste avasõiduks oli Kajamaal eesti tõugu hobuste ühe miili galopp, mille teisel ringil ette rebides võitis ülivõimsalt juba viielt järjestikuselt sõidult auhinna noppinud Veljo Sinikasele kuuluv täkk Ruttar. Sadulas sedakorda omaniku 13-aastane tütar Agnes. Õnnelik Ruttari omanik kommenteeris City-le oma võitu kui kindla peale välja minekut – kahe aastaga on ratsust saanud eesti tõugu hobuste absoluutne liider. Hobune olevat võitleja hingega ning pidavat treeningutel isegi sporthobuseid võitma.

Steeplechase avatud klassi sõidu Postimehe auhindadele võitis hobusel Optika ise aastaid taoliste ürituste vedamisel tegev olnud Toomas Oinus. Steeplechase võistlus kujutab endast kindlat tüüpi üsna keerulist takistussõitu. Harrastajate juunioride klassis, kus võistlevad noorsportlased, oli edukas Kristi Kuldkepp hobusel Gaisma.

Peajooksu võitjaks osutus tõelise “musta hobusena” numbri kolmteist all võistluste nimekirja registreeritud Othello, sõitjaks Anna-Liisa Pindam. Võistluste korraldaja Toomas Taimla sõnul olid kõik ülejäänud sõitjad oma strateegia rajanud Vidrike etapi liidri Vikingi jälitamisele, too aga kukkus õnnetult ning tekkinud segadust kasutades õnnestuski eest ära lipsata üllatusvõitja Othellol.

Triple Crpown sarja järgmine ja ühtlasi viimane etapp, Steeplechase Business Cup, sõidetakse 18. augustil. Steeplechase võistlus pärineb legendi järgi Inglismaalt, kahe lordi kihlveost, kus nad proovisid võidusõitu taamal paistva kirikutornini. Seega üle kõikvõimalike taksituste, mis teele ette jäävad. Toomas Taimla kinnitas, et “kirikutorni jälitamise võistlus” olevat füüsiliselt ja psüühiliselt niivõrd raske, et selle võitja on ratsutajate hulgas omamoodi kuninga staatuses. Inglismaal korraldati seda 161 aastat järjest, isegi sõdade ajal. Saatuse irooniana jääb suu- ja sõrataudi ohu tõttu vahele käesolev aasta,. City soovitab ka linnainimestel aja korraks maha võtta ja minna jälgima toredat ja hea korralduse poolest silmapaistvat hobuste võidusõitu. Uskuge, sellest võib saada elamuse, mis paneb aluse perekondlikule traditsioonile. Kaasa võib võtta isegi väga väikesi lapsi, kelle jaoks patseerivad üritusel ringi umbes kutsikasuurused ponid.

Viimane Triple Crown sarja võistlus: Steeplechase Business Cup. 18.august 2001