Eesti Kunstiakadeemia tekstiilidisaini ning sisearhitektuuri ja mööblikujunduse üliõpilaste töid saab näha 21.-27. aprillil Milano mööblimessil Salone Satellites, teatas akadeemia.
Messiväljapaneku keskseteks töödeks on tekstiilidisaini magistrandi Kerttu Laane rahvuslikest kirivöödest inspireeritud taburetid ehk kirikergod, mis on toodetud Vastseliina vallas Võrumaal.
Toolide puitraamid on ühesuguse disainiga, tekstiilipõimingud aga erinevad.
Taburet on kaetud tekstiiliga nii, et istme alla moodustub panipaik, kus saab hoida ajakirju, ajalehti, raamatuid jms.
Kirikergod on toodetud puidutöökoja tootmis- ja õmblustöökoja materjalijääkidest, niisiis on tegemist tõelise "säästuaastate" loovuse ja innovatsiooniga.
Messiboksi seinte kujunduse idee autor on tekstiilimagistrant Karin Luuk.
Boksi seinad kaetakse "värvi ise" tapeediga, mille pinda kirjavaid Eesti metsloomi saavad nii suured kui väikesed messikülastajad ise värvida.
Sisearhitektuuri üliõpilased Maria Mätas ja Irene Roos esinevad messil kasepuidust toolidega.
Messiboksi on kujundanud Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri ja mööblidisaini osakond.
Milanos esitletavate toodete autorid kannavad messil kunstiakadeemia moedisaini osakonna üliõpilaste poolt kavandatud HULA kaubamärgi rõivaid.
Eesti Kunstiakadeemia messiboksis tutvustatakse ka akadeemias õppimise võimalusi.

Messil osalevaid üliõpilasi juhendasid dots Krista Leesi, prof Mare Kelpman, prof Toivo Raidmets, sisearhitekt Priit Põldme ja moedisainer Marit Ahven.
Milanosse saadetavad tööd valis tootedisaini, tekstiilidisaini ning sisearhitektuuri ja mööblidisaini üliõpilaste loomingu hulgast välja viieliikmeline rahvusvaheline komisjon.

Eesti Kunstiakadeemias õpetatavate erialade tutvustamist Milanos toetavad Sihtasutus Archimedes, Ots Puutöökoda OÜ ja Eesti Kultuurkapital.