„Näitusega soovin alustada meedias diskussiooni teemal heteroseksism ja homofoobia. Leian, et lesbidel on viimane aeg ennast avalikkusele tutvustada ning luua endast adekvaatne kuvand, mitte lasta teha seda kellelgi teisel,” iseloomustab ta oma projekti.

Treumundi väitel pole põhjuseks, miks ta näitusel oma keha abil lesbilisust uurib, nartsissism ega enese eksponeerimise vajaduse rahuldamine, vaid tõsiasi, et siiani pole eesti kultuuris lesbiline kunstnik ega lesbilisust uuriv kunstnik sõna võtnud.

Näitus ongi eesti kunstis üks esimesi (kui mitte kõige esimene) kordi, mil kunstnik käsitleb lesbide tähendust ja rolli sootsiumis, kus ikka veel visalt püsivad stereotüübid lesbist, või lesbist kui mehe seksuaalfantaasia rahuldajast.

„Või ei paku me kellelegi huvi, sest stereotüüpne lesbi on kibestunud naine, keda ükski mees ei taha, nad on välimuselt ning käitumiselt väga mehelikud ehk mehe pilgule mitte erutavad?” küsib kunstnik.

Et lesbi on naine, kes on teadlik oma seksuaalsest orientatsioonist ning sellest lähtuvatest valikutest, võib näha näitusel.

Näitus

Anna-Stina Treumund

„Sina, mina ja kõik, keda me ei tea”

„You, Me And Everybody We Don’t Know”

Kunstihoone galeriis

18. aprillini